Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2020 16:51

На дні моря виявили корабель, який перевозив рабів

На дні моря виявили корабель, який перевозив рабів
Корабель La Union затонув внаслідок вибуху парових баків. Фото: phys.org

Неподалік порту Сисаль у Мексиці виявили залишки парового кубинського корабля La Union. У 1850-х на ньому перевозили рабів із племені майя.

Уперше уламки судна виявили ще 2017 року, але ідентифікувати його не могли. Допомогли місцеві жителі. Старожили зберегли легенди про те, як із міста, в часи Юкатанської війни каст XIX ст. вивозили полонених майя, повідомляє Phys.org.

На той час рабство в Мексиці було незаконним, але капітани таких кораблів купували захоплених полонених учасників бойових дій чи обдурювали майя, які внаслідок конфлікту залишалися безземельними. Ті підписували робочі контракти, потрапляли на Кубу, де з ними поводились, як із рабами.

"Рабів продавали посереднику за 25 песо. А ті перепродували їх у Гавані - чоловіків за 160 песо, жінок – за 120. Вони майже ніколи не поверталися додому", - розповіла археолог Барба Майнеке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні моря виявили купи монет

У травні 2019 року у штаті Алабама виявили останный корабель американських рабовласників "Клотильда". 160 років тому його зумисне потопили біля річки Мобіл. "Клотильда" переправила 110 чоловіків, жінок і дітей з Африки до Алабами 1860-го.

Зараз ви читаєте новину «На дні моря виявили корабель, який перевозив рабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути