Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2020 15:14

На дні океану виявили фрагмент золотої статуетки

Дайвери знайшли крило золотої статуетки пелікана на місці корабельної аварії біля узбережжя міста Віро-Біч у Каліфорнії, США.

Фігурку підняли за 10 років до того. Пірнальник Бонні Шуберт натрапив на неї, коли обстежував залишки іспанського корабля "Нуестра Сеньйора де лас Ніевес" за допомогою металошукача. Судно затонуло 1715 року під час урагану, повідомляє The History Blog.

Фігурка важила 177 г і була виготовлена з 22-каратного золота. Єдине крило кріпилося до неї за допомогою золотого ланцюжка. З того часу тривали пошуки другого.

Автор: 1715 Fleet Society
  Пошуки другого крила фігурки пелікана тривали 10 років
Пошуки другого крила фігурки пелікана тривали 10 років

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли затоплений корабель із дорогим алкоголем на борту

Учені припускали, що фігурка служила релікварієм - всередині зберігали частинки мощей якогось святого. Пелікан вважався символом самопожертви і Ісуса Христа. За іншою версією, туди клали коштовності.

Статуетку продали анонімному колекціонеру за $150 тис. Нині чоловік радісно зустрів новину про віднайдене крило і сподівається придбати його.

В лютому 2020 року житель Ізраїлю Рафі Баалуль знайшов давньоєгипетський кам'яний якір на дні Середземного моря поблизу містечка Атліт. Дивний артефакт прикрашало зображення богині писемності Сешат та ієрогліфи. Дослідники оцінили вік знахідки у 3,4 тис. років. Зазначили, що це був типовий якір епохи бронзи, оскільки на ньому було чітко видно отвір для закріплення мотузки.

Зараз ви читаєте новину «На дні океану виявили фрагмент золотої статуетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути