У США, місті Балтіморі, молочар Джекоб Фуссель 15 червня 1851 року заснував першу у світі фабрику по виробництву морозива.
Морозиво довгий час було привілеєм багатих, бідні люди про нього нічого не знали. У Давньому Римі сніг разом з льодом закладали до спеціально обладнаних приміщень. Літом цей сніг змішували з медом і сиром і подавали до столу багатих людей. З Китаю мандрівник і купець Марко Поло привіз у ХVІІІ столітті в Іспанію секрет виготовлення фруктового морозива.
У 1649 році французький кулінар Жерар Тісайн придумав оригінальний рецепт ванільного морозива, у яке окрім льоду та фруктів добавлявся цукор та молоко, фактично це вже було саме справжнє сучасне морозиво.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворий Колумб провів на Ямайці цілий рік
Перший патент, пов'язаний з виробництвом морозива, з'явився у 20-х роках минулого століття у США. Тоді власник фабрики, що займалася виробництвом різноманітних солодощів, Християн Нельсон випадково занурив звичайне морозиво у шоколад. Ці солодощі так сподобалися йому, що він вирішив узаконити право на використання цього виду морозива. Заморожений десерт на паличці у шоколадній глазурі отримав назву "Ескімо-пай" пиріг ескімоса.
У 1843 році була винайдена ручна машина для виготовлення морозива, а у 1851 році запустили першу лінію конвеєрного виробництва десерту. Приблизно в той же час з'явилися вафельні стаканчики і ріжки. Стаканчики створив у США італійський емігрант Італо Маркьонне в 1896 році.
Під час своєї другої подорожі до Нового Світу Христофор Колумб 5 травня 1494 року вперше побував на сучасній Ямайці. Острів Колумб виявив під час своєї другої експедиції в "Західну Індію".
Коментарі