вівторок, 21 липня 2020 08:21

Ловця диких тварин називали живодером

Ловця диких тварин називали живодером
Ловець екзотичних тварин забезпечував тваринами всі зоопарки світу. Фото gettyimages

Двох самців слонів доставив з Африки на замовлення нью-йоркського зоопарку 21 липня 1925-го ловець екзотичних тварин Елліс Джозеф. Це перші слони в американському зоопарку.

Відомий ловець тварин Елліс Джозеф на замовлення дирекції зоопарків та заможних американців власноруч полював на рідкісних тварин у Африці, Австралії та Мексиці. Перевозив їх на континент.

Його називали живодером – кожна третя впольована ним тварина помирала під час подорожі океаном. Він спеціально ловив більше, аби довезти хоч когось живим. У своєму маєтку біля Нью-Йорка тримав понад 4 тис. птахів, тварин та рептилій для продажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ресторані подали голову осла та смажених щурів у кунжуті

Джозеф Елліс зацікавлений в захопленні живих тварин з метою отримання прибутку, а не в полюванні на дичину. Але за спроб захопити молодих тварин живими гинули старі дикі тварини. Захоплені часто вмирали, вони не їли та хворіли. Він ловив дуже багатьох екзотичних тварин - качкодзьоба, тигрів, тасманійського вовка. Усі великі зоопарки світу робили йому замовлення.

Перший у світі публічний зоопарк Jardin des Plantes - "Сад рослин" у столиці Франції відкрили 10 червня 1793 року. 120 років до цього лікарі Людовика XIII облаштували в центрі Парижа Королівський сад лікарських рослин, згодом - музей природознавства. А мандрівник і біолог Бернардин де Сен-П'єр (1737-1812) запропонував збагатити колекцію музею живими тваринами – щоб привабити публіку і заробити гроші.

Зараз ви читаєте новину «Ловця диких тварин називали живодером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути