середа, 18 лютого 2015 11:02

"Літо кохання" в Сан-Франциско - як починалася субкультура хіпі в фотографіях
36

Фото: photochronograph.ru

"Літо кохання" (англ. The Summer of Love) - літо 1967 року, коли в кварталі Сан-Франциско під назвою Хайт-Ешбері зібралося близько ста тисяч хіпі, знайомих і незнайомих, щоб святкувати любов і свободу, створюючи тим самим унікальний феномен культурного, соціального і політичного бунту.

Хіпі збиралися і в Нью-Йорку, Атланті, Лос-Анджелесі, Філадельфії, Сіетлі, Портленді, Вашингтоні, окрузі Колумбія, Чикаго, Монреалі, Торонто, Ванкувері, в європейських містах, але Сан-Франциско став центром революції хіпі, киплячим котлом музики, психоактивних речовин, сексуальної свободи, творчої експресії і політики. "Літо любові" стало кульмінацією другої половини 1960-х років, коли субкультура хіпі нарешті заявила про себе на повний голос.

Це безпрецедентне зібрання людей іноді вважають соціальним експериментом через спосіб життя, який став вважатися нормою в "Літо кохання" і в наступні роки - життя в комунах, рівний і вільний розподіл благ, вживання психотропних речовин, "вільне кохання."

Зараз ви читаєте новину «"Літо кохання" в Сан-Франциско - як починалася субкультура хіпі в фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути