Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2013 10:54

Колиска Олімпійських ігор зміниться кардинально

Колиска Олімпійських ігор зміниться кардинально
Фото: turinfo.ru

Всесвітньо відомий символ і святилище Стародавньої Греції - Олімпія - змінить свій вигляд; проект робіт, розкопок і досліджень одноголосно затвердила напередодні Центральна археологічна рада, повідомляє сайт ділового видання "Нафтемборікі". Легендарна Олімпія розташована в західній частині Пелопоннесу, тут виникли Олімпійські Ігри. Щорічно Олімпію відвідують сотні тисяч туристів.

Генеральний секретар міністерства культури Ліна Мендоні повідомила, що рада одноголосно схвалила проект, який включає розтин східного портику гімнасію, де буде розміщено новий вхід і об'єкти обслуговування відвідувачів, кріплення підпірної стінки розкопок в святилищі Деметри, створення доріжок для пішоходів і велосипедистів. Вартість проекту не перевищить 2 мільйони євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газони й мінімум туристів - за два роки змінять територію біля Стоунхенджа

Олімпійський гімнасій розташований в північно-західній частині святилища, поблизу річки Кладеон. Тут вирішено зробити пішохідні та велосипедні доріжки. Зараз побачити всю пам'ятку неможливо, оскільки частина її була змита рікою. Археологи планують розкопки на ділянці 50-70 метрів вздовж річки. Гімнасій знаходиться в одному комплексі з Палестрою, де готували спортсменів. Спочатку будівля гімнасію була побудована в період еллінізму, а залишки нинішньої споруди датуються 2-м століттям до нашої ери. Це була велика прямокутна будівля з просторим двором у центрі. Великий відкритий простір внутрішнього двору довжиною 220 метрів і шириною 100 метрів використовувався для навчання метанню списа й диска.

Вхід на територію археологічного комплексу буде перенесений на схід. Тут планується зробити й кафе, його розмістять в будівлі, де зараз розташовані магазини Організації з просування грецької культури. Кінцева мета, за словами генерального секретаря Мінкультури, - позбутися існуючих будівель.

Зараз ви читаєте новину «Колиска Олімпійських ігор зміниться кардинально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути