понеділок, 28 липня 2014 17:08

Кольорові фото Першої світової війни з архівів. Частина I
78

Солдат розмовляє з французької селянкою.
Французький генерал.
Французький солдат на спостережному посту.1916

Сто років тому 28 липня 1914 року почалася Перша світова війна. Перша війна в яку так чи інакше були втягнуті понад 30 країн світу. Перша війна в результаті якої було вбито понад 10 мільйонів людей і ще близько 30 мільйонів отримали поранення і каліцтва. Перша війна, яка призвела до падіння чотирьох імперій - Російської, Німецької, Австро-Угорської і Османської. Перша війна, яка призвела до корінної зміни геополітичної обстановки в світі та появи на світ нових держав і нових соціально суспільних відносин. Зокрема після падіння Російської імперії, з'явилося перше держава робітників і селян - Соціалістична Росія. Перша світова війна дала потужний поштовх у розвитку науки і техніки і появи нових видів озброєння і нових способів ведення війни. Перша світова війна призвела до глобальних суспільно-політичних, соціальних, економічних, політичних, культурних змін у світі.

Перша світова війна була першою війною зображеною на кольоровій фотографії. Кольорова фотографія Першої світової війни стала можлива завдяки процесу автохрому винайденого братами Люм'єр в 1907 році. Відомо, що Першу світову війну знімало 19 військових фотографів, велика частина з них була з Франції, кілька фотографів з Німеччини і ряду інших країн. Було знято кілька десятків тисяч фотографій, велика частина з них чорно-білих і кілька тисяч кольорових автохромів, але, на жаль, весь цей масив фотографій недоступний в інтернеті, оскільки велика частина того що зберігається в архівах досі не оцифрована. Далі пропонуємо вам невелику підбірку кольорових фотографій Першої світової війни, що б ви отримали уявлення як все це виглядало насправді. Звичайно фотографи не ризикували знімати на передовій під час бою, тому всі фотографії зроблені в хвилини затишшя на війні. Ви можете побачити повсякденний побут війни, вдивитися в обличчя солдатів.

Зараз ви читаєте новину «Кольорові фото Першої світової війни з архівів. Частина I». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути