вівторок, 11 грудня 2018 08:20

Король відмовився від трону заради жінки

Король відмовився від трону заради жінки
Колишній король Едуард VIII з Уолліс Ворфілд-Сімпсон. Фото: www.vestnik.az

Король Великої Британії Едуард VIII зрікся престолу 11 грудня 1936 року. Парламент і церква не схвалили його наміри вступити в шлюб із двічі розлученою американкою Уолліс Уорфілд-Сімпсон. Новим королем став його брат Георг VI.

Едвард не був одружений і проводив багато часу в компанії американки Волліс Сімпсон. Проти цього шлюбу в першу чергу виступила англіканська церква, закони якої забороняли одруження з розведеними людьми, якщо їх колишні члени подружжя були ще живі. Едуард підписав акт про зречення у форті Бельведер. При цьому були присутні брати: герцог Альберт Георг Йоркський, герцог Генрі Глостерський та герцога Георг Кентський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крадіжка століття: британські злодії вивезли три тонни золота

В ніч на 11 грудня колишній король виступив на радіо з такою промовою: "Для мене виявилося непросто нести тяжкий тягар відповідальності і виконувати обов'язки короля без допомоги і підтримки жінки, котру я кохаю".

Одруження відбулося в скромному замку неподалік від французького містечка Канде. Серед запрошених були син Черчілля Рендолф, подружжя Ротшильд, консул Великобританії в Нанті і перший секретар британського посольства.

З початком Другої світової війни. Едуард і його дружина через Іспанію попрямував в Нью-Йорк. Там подружжя жило до перемоги навесні 1945 року.

Після війни повернулися до Франції і оселилися в колишньому палаці Шарля де Голля. Едвард помер 28 травня 1972 року. Волліс Сімпсон, яка прожила з ним 35 років, померла у 1986 році. Вони обоє поховані на королівському кладовищі Фрогмор поблизу Віндзорського замку поблизу Лондона.

26 млн фунтів золотом із сейфів лондонського аеропорту Heathrow викрали 26 листопада 1983 року. Злочин назвали "крадіжкою століття" у Британії. 6800 золотих злитків загальною вагою близько трьох тонн і дві коробки з діамантами викрали зі сховища.

Зараз ви читаєте новину «Король відмовився від трону заради жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути