Ексклюзиви
середа, 04 липня 2018 14:27

Ісус Христос лікував людей коноплями - дослідник

Ісус Христос лікував людей коноплями - дослідник
У давнину конопляну олію використовували для лікування епілепсії. Фото: 4wellness.com.ua

Описані в Біблії чудеса Ісуса Христа можна пояснити використанням конопляної олії.

"Історичні записи свідчать, що коноплі були широко доступними у ті часи, було відомо, як вирощувати та використовувати її цілющі властивості. Це не відрізняється від сучасних способів використання олії коноплі, які не були доступні людям за часів Ісуса. Це просто питання концентрації олії та всмоктування її через шкіру", - заявив американський історик Девід Бененсток у інтерв'ю Daily Star Online.

Дослідник вважає, що епізод у Біблії, де Ісус зцілює людей, нагадує сучасне лікування епілепсії із застосуванням конопляної олії. Про це йдеться у вірші 6:13 Євангелії від Марка: "Виганяли багатьох бісів і багатьох хворих мазали олією і зцілювали".

"Деякі набожні люди тих часів, які не розуміли наукового підґрунтя і того, як це працює насправді, могли сприйняти таке лікування як чудо", - вважає Бейненсток.

У книзі Старого Заповіту "Вихід" у розділі 30 вірші 22-25 повідомляється про те, як правильно виготовити конопляну олію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Канаді з'явиться найбільша компанія з виробництва марихуани

"Візьми найліпших пахощів: застиглої миррі 500 шекелів, пахучої кориці удвічі менше, тобто 250 шекелів, пахучого аїру 250 шекелів, касії 500 шекелів, а також гін оливкової олії. Це було свята олія помазання", - йдеться в тексті.

Американський рабин і дослідник Арі Каплан повідомив, що вираз кeneh bosem, який перекладають як "олія для помазання" за певними традиціями перекладається як "конопля". Польський антрополог Сула Бенет стверджує, що помилковий переклад кeneh bosem може брати свій початок з ранніх перекладів "Старого Заповіту", хоча в Талмуді слово вже згадується у формі cannabos.

Ставлення до медичної марихуани різниться у світі: десь лікують епілепсію, а десь - забороняють досліджувати. Медичний канабіс дозволяють у 18 країнах. У деяких - лише легальні препарати на основі окремих канабіноїдів. Десь такі ліки продають лише за рецептом. Десь - без нього.

Зараз ви читаєте новину «Ісус Христос лікував людей коноплями - дослідник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути