пʼятниця, 04 травня 2018 15:46

Історик пояснив, чому 9 травня - не свято

Історик пояснив, чому 9 травня - не свято
Брехуненко вважає, що Україна стала жертвою боротьби імперіалістів. Фото: ZIK

Диктатор Йосип Сталін не вважав кінець Другої світової війни святом. Він боявся мільйонів людей, які повернулися з фронту. "День перемоги" почали святкувати через 20 років.

"У жодному разі 9 травня не може бути днем перемоги для України. Тому що у Другій світовій війні один окупант переміг іншого, а Україна стала жертвою, бо потрапила під вплив двох імперіалістичних хижаків – Німеччини та Радянського Союзу. Адже саме вони вели війну за переділ світу, а Україна стала жертвою цієї боротьби. Тому святкуючи 9 травня, ми стаємо на бік одного з окупантів, і це повний абсурд", – на телеканалі ZIK заявив професор та доктор історичних наук Віктор Брехуненко.

Історик вважає, що 9 травня може бути святом для Росії, бо вона вела свою війну і перемогла як імперія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили виставку про дивізію СС "Галичина". У Добкіна істерика

Радянські ветерани здатні ментально погодитись з УПА. Своїми противниками вони вважали співробітників СМЕРШ та НКВС, а не націоналістів.

"Німеччина програла Другу світову війну, але насправді населення виграло, бо пішло вперед. На відміну від Радянського Союзу і його людей, які законсервувались у комуністичній нечисті", – наголосив він.

Для українців немає причин відзначати річницю створення 14-ї дивізії військ СС "Галичина". В арміях обох сторін Другої світової війни до українців ставились, як до "гарматного м'яса", написав на своїй сторінці у Facebook голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Зараз ви читаєте новину «Історик пояснив, чому 9 травня - не свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути