Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2012 11:47

Спецтема: 81-і роковини Голодомору 1932-1933 років

Інститут Голокосту підготував відеопосібник про Голодомор

 Інститут Голокосту підготував відеопосібник про Голодомор
Фото: old.atn.ua

До Дня пам'яті жертв Голодомору Інститут візуальної історії Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії підготував відеопосібник "Голодомор в Україні 1932-1933 років. Людський вимір трагедії".

Фонд Шоа (Голокосту) пропонує вчителям скористатися методичними матеріалами посібника та провести урок з використанням відеосвідчень тих, хто пережив Голодомор

Посібник упорядковано українським педагогом Олександром Войтенком та рецензовано провідними вченими Тімоті Снайдером і Станіславом Кульчицьким.

"Голодомор в Україні 1932-1933 років. Людський вимір трагедії" ? мультимедійний ресурс для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів по історії Голодомору в Україні. Він дає можливість одночасно розглянути історію Голоду в двох перспективах ? загально-історичній та через історію пересічної людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Листи часів Голодомору може потримати кожен

Матеріали мультимедійного комплекту повністю представлені на сайті Фонду: відеосвідчення очевидців з архіву візуальної історії Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії, а також рекомендації щодо їхнього використання поряд з контекстною інформацією про Голодомор, покроковий план уроку, історичні документи, літературні твори та інші додаткові ресурси.

Пропоновані матеріали можуть бути використані на уроках історії України першої половини 20 століття, спецкурсах з історії, спрямованих на вивчення тоталітаризму, диктаторських режимів 20 століття, на додаткових міжпредметних заняттях з української літератури 20 століття, а також на заняттях з правознавства, спрямованих на вивчення геноциду як юридичного поняття, суспільствознавства, етики, філософії тощо.

Посібник схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах Міністерством освіти і науки України (протокол №7 засідання комісії із суспільствознавчих дисциплін, секція "Історія" Науково-методичної Ради з питань освіти і науки України від 16.12.2009).

Раніше Фонд Шоа випустив мультимедійний навчально-методичний посібник для вчителів загальноосвітніх закладів до виставки "Голокост від куль: масовий розстріл євреїв в Україні у 1941-1944 рр".

Зараз ви читаєте новину « Інститут Голокосту підготував відеопосібник про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути