четвер, 29 січня 2015 12:40

Храм як молитва - 10 дивовижних готичних споруд Європи в фотографіях
19

Собор святого Стефана, Відень. Собор святого Стефана був побудований в 1147 році і є однією з найвидатніших споруд, збудованих у готичному стилі. Він вважався центром католицизму Австрії та резиденцією архієпископа. Собор витримав випробування часом і пережив багато історичних подій. Дах  храму покритий різнобарвною черепицею. Мало кому відомо, що північна вежа була дзеркальним відображенням південної. У 1511 році до північної вежі додали верхівку в стилі ренесансу. Під час Другої світової війни дзвони собору, які були на південній вежі, безслідно зникли. Дзвони північної вежі збереглися і досі діють. Найстарішою частиною собору вважається Римська башта і «ворота велетня».
Фото: www.novate.ru
Собор святого Стефана, Відень
Мирський замок. Гродно, Білорусь. Мирський замок є вражаючим зразком готичної архітектури 16 століття. Він знаходиться в Гродненській області і є одним з найцікавіших туристичних об'єктів Білорусі. Триповерховий готичний замок був побудований графом Ільїнічем у 1500-х роках, а Микола Радзивіл, другий власник замку, закінчив його будівництво вже в стилі ренесансу. У дворі замку розбиті італійські сади.
Мирський замок. Гродно, Білорусь
Антверпенський собор. Собор Антверпенської Богоматері, що належить римсько-католицької церкви, знаходиться в Антверпені, Бельгія. Будівництво на місці колишньої каплиці 9-12 століть почалося в 1352 році і продовжувалося до 1521 року. Сьогодні собор вважається найбільшою і найкрасивішою спорудою в готичному стилі в Нідерландах і Бельгії. У 1533 році в ньому сталася пожежа, і частина собору була знищена. З 1559 року він був резиденцією архієпископа. Під час військових дій з 1800-х до 1900-х років собор кілька разів був пошкоджений і реставрований, проте ні вогонь, ні війни не змогли знищити цю величну споруду, яке стало безсмертним. Остання реставрація пам'ятка готичної архітектури почалася в 1965 році і закінчилася в 1993 році.

У Європі знаходиться дуже багато споруд, побудованих у готичному стилі. Готична архітектура - період розвитку західноєвропейської архітектури з XII по XVI століття. Готична архітектура замінила архітектуру романської доби і в свою чергу поступилася архітектурі доби Відродження.

Хоча готичний стиль виник у Франції, однак він дуже швидко поширився в Німеччині, Нідерландах, Англії та інших країнах Європи.

Зараз ви читаєте новину «Храм як молитва - 10 дивовижних готичних споруд Європи в фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути