Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 23:13

Хочуть знести будинок, у якому народився Гітлер

Хочуть знести будинок, у якому народився Гітлер
На місці будинку хочуть збудувати адміністративну споруду. Фото: BBC

Уряд хоче знести будинок в австрійському м. Браунау-ам-Інн у якому народився диктатор Адольф Гітлер.

Мністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка повідомив, що будинок необхідно знести. Так вирішила група експертів, повідомляє ВВС.

На будинку немає ніяких згадок про те, що в ньому народився Гітлер. Біля входу встановили камінь з написом: "За мир, свободу і демократію. Ні фашизму. Мільйони полеглих нагадують нам про це".

На місці знесеного будинку побудують нову будівлю. У ній пропонують розмістити адміністративні структури або благодійну організацію.

У 1972 році австрійський уряд орендував будівлю у його власниці. У ньому розмістили центр для людей з обмеженими можливостями. В останні роки вартість оренди становила 4,8 тис. євро на місяць. Власниця відмовлялася продавати будинок владі і не дозволяла зробити в ньому капітальний ремонт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гітлера хотіли вбити за допомогою пляшки коньяку

З 2011 року будівля стоїть порожньою. Депутати вирішили прийняти закон, який дозволить їм примусово вилучити будівлю і виплатити власниці компенсацію.

"За останні роки ми прийшли до висновку, що експропріація – єдиний спосіб уникнути того, щоб цей будинок використовувався прихильниками нацистів ", - заявляв прес-секретар міністерства внутрішніх справ Австрії Карл-Хайнц Грюндбек.

Батьки Гітлера прожили в будинку на Зальцбургер-форштадт 3 тижні. Потім переїхали. Сім'я виїхала з Браунау-ам-Інн, коли Гітлеру було 3 роки.

4 квітня 1970 року в Магдебурзі провели ексгумацію тіла Гітлера і Єви Браун. Наступного дня останки кремували, попіл з вугіллям перемішали, а потім те, що залишилося від Гітлера і його дружини, викинули в річку.

Зараз ви читаєте новину «Хочуть знести будинок, у якому народився Гітлер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути