понеділок, 10 грудня 2018 08:21

Гроші на найвідоміший чоловічий журнал видавець позичив у матері

Гроші на найвідоміший чоловічий журнал видавець позичив у матері
Перший номер Playboy. Фото: Газета.ua

Перший номер чоловічого журналу Playboy вийшов 10 грудня 1953 року в американському місті Чикаго. На обкладинці була Мерилін Монро - на той час маловідома актриса. Тисячу доларів позичив у матері 27-річний Х'ю Хефнер, щоб видати цей номер.

Колишній рекламіст журналу "Есквайр" 26-річний Г'ю Гефнер думав назвати журнал "Холостяцька вечірка". Але потім бере найменування в маленької компанії з продажу автомобілів. Пізніше художник Артур Поль зображує для емблеми кролика Банні у смокінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюнки з журналу "Плейбой" виставили на аукціон

Перший номер Playboy коштував по півдолара — трохи більше $4 на сьогодні. Тираж розкупили миттю. Він приніс славу і Гефнерові й Мерилін. За 2 год. зйомки молода актриса отримала $50 — близько $500 на сьогодні. 1955 року Г'ю вирішив друкувати у своєму журналі фото не лише кінозірок, а й звичайних дівчат. Чоловіки шаленіли від думки, що такі кралі живуть не лише у Голлівуді — вони є й по сусідству. Щороку журнал приносив близько $6 млн тільки у роздрібному продажу. І редактор вирішує відкрити власний клуб. Перший заклад Playboy з'явився в Чикаго в лютому 1960-го.

Атмосферу закладів створювали "дівчата Банні" — в купальниках із хутряними хвостиками ззаду та довгими вушками на голові. Цей образ швидко став секс-символом 1960-х. Із роками Playboy перетворився на величезну корпорацію, яка, крім випуску журналу, облаштовувала курорти і ресторани. Має своє телебачення. Г'ю Гефнер розповідав, що переспав із понад тисячею жінок. Але жодну зі своїх трьох дружин не зраджував.

Аукціон під гаслом "Я читаю "Плейбой" заради мистецтва" відбувся в американському місті Даллас. На продаж виставили оригінальні малюнки та ілюстрації з архіву еротичного журналу. Ціна лотів починається з $500.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на найвідоміший чоловічий журнал видавець позичив у матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути