пʼятниця, 01 березня 2019 21:25

До України можуть повернути прах Нестора Махна

До України можуть повернути прах Нестора Махна
Внучатий племінник Махна дав згоду на перепоховання. Фото: aif.ru

Внучатий племінник лідера українських анархістів Нестора Махна дав згоду на повернення з Франції до України праху його предка.

"Підготували всі необхідні документи з перевезення праху Нестора Махна до Гуляйполя. Цьому передували сесія міської ради, а також робоча нарада. З нашої сторони готові всі документи, є заява внучатого племінника Нестора Махна щодо повернення на батьківщину праху його предка", - повідомив голова Гуляйпільської райдержадміністрації Олександр Іщенко в інтерв'ю ресурсу "Гуляйполе.city".

У разі повернення прах Нестора Махна розмістять в музеї.

На даний момент Україна очікує остаточної відповіді від французької сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захопили вагон золота - історик про скарб Махна

"Французька діаспора - проти повернення праху. Тому це питання вирішується на рівні міжнародних відносин", - зазначив голова РДА.

"Наш бренд - це Нестор Махно, історична особистість світового рівня. Тому в ОТГ вже розробили проекти за маршрутом Нестора Махна, який буде цікавий туристам, створення махновських островів. Звичайно, на їх реалізацію необхідні кошти", - підсумував Іщенко.

5 серпня 1919 року український анархіст Нестор Махно оголосив про створення повстанської армії. До Революційно-повстанської армії України могли вступати всі охочі. Махно зі своїми військами раніше перебував у складі Червоної Армії. Згодом вирішив боротися з білогвардійцями генерала Антона Денікіна самостійно.

Зараз ви читаєте новину «До України можуть повернути прах Нестора Махна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути