понеділок, 07 липня 2014 11:00

Гроші багатої тітки допомогли Генрі Нестле почати бізнес

124 роки тому цього дня помер Генрі Нестле - людина, яка подарувала дітям усього світу солодке какао і молочний шоколад!

Автор: rudn-travel.ru
  Швейцарський фармацевт Генрі Нестле
Швейцарський фармацевт Генрі Нестле

Він народився 11 серпня 1814 року у Франкфурті. Був одинадцятою дитиною в сім'ї. Отримав освіту фармацевта. Йому подобалося змішувати різні речовини. Його покликанням була хімія.

Спочатку Генрі Нестле працював в аптеці в містечку Вевей, але постійно мріяв про власний бізнес. У 1843 році Генрі Нестле позичив гроші у багатої тітоньки, завдяки чому відкрив свою справу. Спочатку Генрі Нестле виробляв лікер, оцет і гірчицю, пізніше почав спеціалізуватися у виробництві газу для вуличних ліхтарів.

У 60-х роках Генрі Нестле одружився. Його дружина постійно поралася з чужими дітьми й вирішила зайнятися випуском дитячого харчування. У 1867 році він винайшов найпершу в світі суміш, яка могла замінити немовлятам грудне молоко матері. Винайдений чудо-порошок врятував життя дитині співробітниці компанії Генрі Нестле, тому його значення оцінили у всьому світі.

Незабаром Нестле став лідером у виробництві дитячого харчування, згущеного молока, розчинної кави, молочного шоколаду і какао. У 1875 році Генрі Нестле продав свою компанію.

Помер Генрі Нестле від інфаркту міокарда 7 липня 1890 року.

Зараз ви читаєте новину «Гроші багатої тітки допомогли Генрі Нестле почати бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути