четвер, 23 червня 2016 11:15

День скорботи в Україні – 75 років тому розстріляли тисячі в'язнів

День скорботи в Україні – 75 років тому розстріляли тисячі в'язнів
http://24tv.ua/

В Україні сьогодні ще один День скорботи, пов'язаний із початком Другої світової – 75 років з часу масових розстрілів політичних в'язнів на Західній Україні.

Йдеться про події червня та липня 1941 року: коли до західних регіонів України почали входити військові частини Німеччини, в'язниці були переповнені. Адже радянська влада проводила масові арешти та репресії з вересня 1939 року. Повідомляє 24 канал.

Тож під час наступу нацистів ув'язнених навіть не думали етапувати чи перевозити кудись у інше місце. Більшості інкримінували контрреволюційну діяльність: їх називали причетними до Організації українських націоналістів, шпигунами та диверсантами, незважаючи на реальний стан речей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 75 років тому розпочалась радянсько-німецька війна

Без суду та слідства людей розстрілювали просто у камерах. Лише у тюрмах Львова знищили 4,140 в'язнів. Загалом же – по всій Західній Україні – на початку літа 1941 року розстріляли близько 24 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «День скорботи в Україні – 75 років тому розстріляли тисячі в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути