середа, 27 квітня 2016 12:00

Декомунізація не буде стосуватися Чорнобиля та Прип'яті

Декомунізація не буде стосуватися Чорнобиля та Прип'яті

Чорнобиль та Прип'ять, а також загалом 30-ти кілометрова зона довкола ЧАЕС — це ті місця, які залишаться заповідником комуністичного тоталітарного режиму.

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович певен, що "Чорнобильська зона — єдине місце в Україні, де залишаться комуністичні символи. Тому, що вона найбільш промовистий пам'ятник комуністичному режиму". Йдеться на сайті інституту .

"Прекрасний концептуальний пам'ятник – Зона відчуження. Або просто – зона, як іноді називали імперію ГУЛАГу за залізною завісою, майже як під саркофагом. Тільки у зоні символи та герої комуністичного тоталітаризму мали б залишитись, демонструючи нащадкам закономірний зв'язок між чорнобильською аварією та крахом радянського режиму", — говорить Володимир В'ятрович.

Нагадуємо, що в рамках декомунізації в Україні вже перейменовано 327 міст та сіл, понад 2500 вулиць отримали нові назви, в обласних центрах країни демонтовано всі центральні монументи Леніну, змінюють найменування юридичні особи та ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Декомунізація не буде стосуватися Чорнобиля та Прип'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути