Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2013 14:09

Давні люди могли використовувати ріки для своїх міграцій

Британські фахівці провели дослідження , результати яких показали , що 100 тисяч років тому стародавні люди мігрували так званими "зеленими коридорами " , які утворювалися за допомогою річок, що текли тоді Сахарою.
Згідно з версією вчених , в той час з півдня на північ у Середземному морі повинні були текти 3 великі річкові системи , які сьогодні поховані під пісками . Як мінімум одна з них могла не пересихати влітку . Ці річкові системи могли живити невеликі озера в Тунісі та Алжирі . Більше того , на північному сході сучасної Лівії могли бути великі болота і лагуни .
Ці річки і створювали "зелені коридори" , в яких були сприятливі для тварин і рослин умови. Тими ж умовами могли скористатися і стародавні люди.
Зазначимо , поки не можна говорити з упевненістю про таку теорії , оскільки для її підтвердження необхідно провести ще не одне вивчення .

Зараз ви читаєте новину «Давні люди могли використовувати ріки для своїх міграцій ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути