пʼятниця, 21 червня 2013 13:57

"Давайте ще створимо музей де Ґолля чи Олександра І" - Скуратівський про музей Леніна в Києві

"Давайте ще створимо музей де Ґолля чи Олександра І" - Скуратівський про музей Леніна в Києві
Фото: lenta-ua.net

Ініціатива створення у Києві нового музею Володимира Леніна з використанням сучасних технологій є дурістю. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав відомий науковець і громадський діяч Вадим Скуратівський.

"Давайте облаштуємо у Києві музей, наприклад, Олександра І Благословенного. Яке відношення він має до Києва? Або, скажімо, музей де Ґолля. З якою метою?, - обурюється Скуратівський. -  Зрозуміло, що Ленін в новоукраїнській ситуації більш, аніж помічений. Він брав активну участь у подіях довкола України 20 століття. Тоді відповідним чином це належить представити в тих, чи інших історичних музеях. Почнемо з того, що у 1917 році він енергійно протестував проти намагання Тимчасового уряду зупинити процес української сувернізації. При чому, виступав дуже різко. А одразу після Жовтневого перевороту він так само енергійно виступав за приєднання України до складу вже радянської Росії. Далі - пришестя в Україну Муравйова, ситуація 1919 року, 1920 року і так далі. Так, Ленін брав у цьому участь. Але чому тут має бути спеціальний музей?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це анклав "путінської" Росії, а не власне українська влада" - Скуратівський

Нагадаємо, про можливість зведення музею Леніна у Києві стало відомо на початку цього тижня. Київська держадміністрація вже виділила землю під будівництво музею на Подолі. У музеї будуть скульптури Леніна. Його зроблять на основі 3D-технологій, таким чином відвідувачі зможуть зануритися в епоху СРСР.

Cам Вадим Скуратівський про такий намір київської влади не чув.

"Чеський письменник-сатирик Ярослав Гашек, коли тільки розпочав свою діяльність десь на початку 1910-х років, мав цікавий сюжет. Кілька пражан рано-вранці пливуть Влтавою на пасажирському катерку в тумані. І один питає іншого: "А в цьому тумані ми не налетимо на айсберг?" А той і відповідає: "При нинішньому празькому муніципалітеті все можливо". Отож, при нинішній київській ситуації можливо все", - іронічно говорить Скуратівський.

Щодо того хто може бути зацікавлений у створенні такого музею він сказав: "Я  думаю, що за цим стоїть капітальна дурість якогось політика відповідної орієнтації".

Зараз ви читаєте новину «"Давайте ще створимо музей де Ґолля чи Олександра І" - Скуратівський про музей Леніна в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути