пʼятниця, 02 серпня 2019 17:22

Чим були особливі студенти наприкінці ХІХ ст. - фото
16

Показали фото та ілюстрації з німецькими студентами кінця XIX ст
Фото: facebook.com/BelleEpoqueUA
Показали фото та ілюстрації з німецькими студентами кінця XIX ст
Показали фото та ілюстрації з німецькими студентами кінця XIX ст
Показали фото та ілюстрації з німецькими студентами кінця XIX ст
Показали фото та ілюстрації з німецькими студентами кінця XIX ст

Опублікували фото та ілюстрації німецьких студентів кінця XIX ст. Тоді у 21-му університеті країни навчалося 28 тис. студентів.

Вони ділилися на 2 групи: кольорові або корпоративні, які належали до певної студентської корпорації. Вирізнялися кольорами шапочок і нагрудних стрічок. Сучасники писали, що кольорові менш дисципліновані, часто пропускають лекції, вдаються до пияцтв, пишуть Хроніки прекрасної епохи

Некорпоративні студенти мали більшу схильність до навчання. Але студенти могли вільно змінити корпорацію. Кожна з них мала свої правила, символіку та кнайпу - алкогольний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядала вулиця з найдорожчими ресторанами у ХІХ ст. - добірка фото

У корпорації були старожили - бурші та новачки - фукси. Останніх експлуатували старші товарищі.

У кнайпах студент був зобов'язаний пити пиво й робити перерви між кухлями не більше 5 хвилин. За порушення міг бути позбавленим "пивної честі". Такого студента заносили до "чорного" списку. Атмосферу кнайпи доповнювали традиційні студентські пісні. Нарівні з текстами Гете, Шилера і Гейне співали й вульгарних пісень.

Обличчя багатьох студентів були в шрамах або перев'язані пов'язками. Це результати студентських поєдинків. Дуелі були на шпагах, а щоб захистити життя, під одяг одягали кольчуги. Поєдинки зупиняли лише у випадку серйозних ран - відрубаного носа чи пробитої щоки. Смерті на студентських дуелях траплялись зрідка. Своїми шрамами студенти пишались.

Сучасну організовану пенсійну систему створили в Німеччині наприкінці XIX ст. Саме тоді 22 червня 1889-го канцлер Німецької імперії Отто фон Бісмарк першим ввів поняття "пенсія". Тоді ж переконав рейхстаг прийняти закон "про пенсійне забезпечення у зв'язку з віком або втратою дієздатності". Отримувати пенсію мали право люди, які досягли 70-річного віку.

Зараз ви читаєте новину «Чим були особливі студенти наприкінці ХІХ ст. - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути