четвер, 27 червня 2019 13:04

Був кращим - сьогодні згадують Дмитра Тимчука
5

Автор: sprotyv.info
  Дмитро Тимчук разом із друзями
Дмитро Тимчук разом із друзями

Сьогодні народному депутат від "Народного фронту" та координатору групи "Інформаційний спротив" Дмитру Тимчуку мало виповнитись 47 років. Політик загинув 19 червня від пострілу у голову.

"Він був... Так, він був кращим журналістом у нашій групі "мурзилок", випускників 1995-го Львівського вищого військово-політичного училища. Чук - так називали його в нашому курсантському колективі. У випускному журналі "Атака" Дмитру пророкували славу відомого журналіста, і він ним став. Починаючи з 2000-го, в Україні мало хто міг змагатися з ним на рівних у створенні текстів на теми безпеки", - поділилися спогадами одногрупники Тимчука з сайтом Інформаційний спротив.

Автор: sprotyv.info
  Дмитро Тимчук закінчив вище військово-політичне училище у Львові
Дмитро Тимчук закінчив вище військово-політичне училище у Львові
"Він завжди був в опозиції до влади, як говорили за Союзу - "неформалом", - повідомляють друзі. - Він любив рок, і не любив ментів. Він завжди був на боці слабких і сміливо боровся за справедливість: курсантом - без оглядки кидався в бійку "з переважаючими силами противника", офіцером - вступав в гостру полеміку з начальством без оглядки на звання і посади. Принциповий і чесний, Чук будував свою військову кар'єру на суто на особистих досягненнях, кожне підвищення і кожне звання заробляв, як-то кажуть, своїм горбом. "Вирішити питання" - це не про нього. Так, йому був притаманний здоровий кар'єризм, тому він і дослужився до підполковника. Але за посадами він не ганявся, і "кістками" до них не йшов - тому і дослужився тільки до підполковника".
Автор: sprotyv.info
  Дмитро Тимчук дослужився до підполковника
Дмитро Тимчук дослужився до підполковника
"Йому подобалося працювати в парламенті, - розповідають друзі, - він розумів державний масштаб діяльності депутата і функціонал, пов'язаного з ним, тому дуже серйозно ставився до виконання депутатських обов'язків. Але в той же час вони його, як би це сказати точніше... обтяжували чи що. Це проглядало в іронії, з якою він частенько розповідав про роботу в Раді. З втратою мандата Діма не особливо втрачав у матеріальному плані, він добре заробляв журналістською працею. Перші кілька років перебування в Києві, поки він "набивав" руку на текстах у "столичному" стилі, шукав свою тему, йому ще доводилося бігати редакціями, щоб прилаштувати матеріал. Але десь з 2001-го чи з 2002 року Дімкині статті вже йшли нарозхват. Ніс не задирав, а служив як годиться - чергував у редакції, їздив у відрядження, в тому числі і в "гарячі точки".
Автор: Радіо Свобода
  Дмитро Тимчук дає інтерв'ю на Радіо Свобода
Дмитро Тимчук дає інтерв'ю на Радіо Свобода

"На початку 2000-х, ще при Кучмі, у військових колах активно дискутувався текст нової військової доктрини України. Зараз уже багато хто забув, але в той час вище керівництво країни всерйоз обговорювало тотальне скорочення Збройних сил, зокрема, частин і з'єднань ракетних військ із оперативно-тактичним і тактичним озброєнням. Якось під час чергового круглого столу генерали з Міноборони і експерти заговорили про повну відмову від ракетного озброєння, оскільки навколо України - тільки дружні країни, і ніхто ніколи на нас війною не піде, ХХІ століття на вулиці, всі люди брати... Дімич години дві слухав ці розмови, а потім запитав: скільки годин, на думку присутніх генералів і експертів, проіснує Україна після того, як відмовиться від такого озброєння?! Експерти і генерали образилися".

Автор: sprotyv.info
  Дмитро Тимчук виступав за збереження Україною своєї армії
Дмитро Тимчук виступав за збереження Україною своєї армії
"Дімка довго збирав гроші на власне житло. Його, як і багатьох офіцерів, безхатчення гнітило, але особливої ​​трагедії в цьому він не бачив. У "кращі" роки в Київському гарнізоні значилося 50-60 тисяч безквартирних офіцерів... Так, щоб досягти бажаного, Чуку доводилося економити. Наприклад, перший "цивільний" костюм він купив тільки 2004-го, пізніше він з'являвся в ньому і в парламенті. Але він не був жадібним і не ставив перед собою мету стати мільйонером, нахапати побільше благ. Дімка щиро любив свою країну, свою роботу, свою сім'ю та близьких. І він пішов від нас, недолюбивши, не здійснивши безліч планів."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розглядають три версії загибелі Дмитра Тимчука

19 червня загинув народний депутат від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" 46-річний Дмитро Тимчук.

Із вогнепальним пораненням голови його знайшла дружина Ганна у квартирі на столичному бульварі Перова. Правоохоронці кажуть, він чистив нагородний пістолет і випадково вистрелив. Крім версії про нещасний випадок, розглядають убивство та самогубство.

Зараз ви читаєте новину «Був кращим - сьогодні згадують Дмитра Тимчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути