четвер, 14 березня 2013 17:09

Будівельники розкопали під автостоянкою середньовічного лицаря

Будівельники розкопали під автостоянкою середньовічного лицаря

Останки середньовічного лицаря або дворянина були знайдені під автостоянкою в Единбурзі. Археологи впевнені, дана знахідка - одна з найзначніших і найцікавіших відкриттів за останні роки.

Будівельні роботи були розпочаті у зв'язку з тим, що дана земельна ділянка перейшла у володіння університету і незабаром тут повинен був з'явитися новий корпус навчального закладу.

Під час робіт було виявлено могилу лицаря і свідчення існування на цьому місці в 13 столітті монастиря. На місце були викликані археологи, які невимовно зраділи несподіваній знахідці. На кришці труни, яка зроблена з пісковика, зображено схимницький хрест і багато оздоблений меч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли камінь-карту та сліди давнього мисливця, який її створив

Роботи на парковці були розпочаті для того, щоб побудувати новий Единбурзький центр інновацій. В рамках затверджених планів на колишній автостоянці проводилися роботи зі створення резервуару для збору дощової води для нової будівлі. Археологам вже було відомо, що на цьому місці в 16-17 століттях була школа, а в 13 імовірно тут знаходився монастир.

Крім того, що була знайдена могила і добре збережений скелет лицаря або дворянина, розкопки допомогли з'ясувати точне місце розташування монастиря, який був заснований в 1230 році Олександром II (королем Шотландії, який правив у 1214-1249 році) і зруйнований під час протестантської Реформації у 1558 році .

Річард Льюіс, член ради культури міста Единбург сказав, що він і його колеги сподіваються, що вченим вдасться більше дізнатися про знайдені останки і про те, кому вони належали. Поки вчені лише оголосили про вік поховання. Могила була датована вченими 13 століттям.

"Ця знахідка має величезне значення, вона може стати одним із найбільш значних і цікавих археологічних відкриттів в місті за останні роки. Вона може допомогти нам ще краще зрозуміти, яким було життя у середньовічному Единбурзі", - додав він.

Археологічні розкопки ведуться представниками единбурзького відділення Headland Archaeology. Археолога, який веде розкопки, звуть Росс Мюррей, він навчався в Единбурзькому університеті.

"Ми, звичайно ж, знали історію земель, на яких стоїть університет, але я ніколи не думав, що повернуся сюди, щоб працювати над таким неймовірним відкриттям", - сказав Мюррей.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники розкопали під автостоянкою середньовічного лицаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути