середа, 17 липня 2013 11:53

Британські археологи хочуть розкопати безголових монахів

Автор: Фото: polit.ru
  Реконструкція церкви, де був похований Річард III
Реконструкція церкви, де був похований Річард III

Археологи Лестерського університету розраховують знайти скелети трьох ченців, страчених за 80 років до смерті Річарда III. Саме ці археологи торік виявили останки самого Річарда III, який був похований на території францисканського абатства.

Ченці були страчені в Лондоні 1402 року за поширення чуток про те, що повалений і померлий в ув'язненні Річард II насправді живий і планує повернути собі престол. Такі чутки в той час активно поширювалися Англією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Річарда ІІІ британці хочуть знайти останки першого "короля Англії"

Важливу роль у поширенні чуток відіграли францисканські ченці. Активно сприяв цьому знаменитий у той час богослов Роджер Фрисбі, який очолював францисканців у регіоні Мідлендс. Але ініціатором чуток вважають шотландського короля Роберта III - противника Генріха IV, що тоді знаходився на англійському престолі.

Керівник розкопок Метью Морріс (Mathew Morris) говорить, що незрозуміло, чому такий поважний богослов, як Роджер Фрисбі, приєднався до чуток. У дійсності в те, що Річард II живий, тоді мало хто вірив. Можливо, це було просто способом висловити невдоволення правлінням Генріха IV.

Зрештою Генріх IV вирішив покласти край чуткам. У Лондон привезли тіло Річарда II, демонструючи його народу дорогою і протягом двох днів в соборі святого Павла.

Автор: Фото: archae.ru
 


Більше 30 ченців було арештовано, а 14 з них страчено, в тому числі і Роджер Фрисбі зі своїми помічниками з Лестерського абатства Уолтером Уолтоном і Джоомн Муді. Ченці були повішені, потім у них відрубали голови і виставили на огляд у Лондоні. Тіла ж страчених віддали францисканцям для похорону в своїх монастирях.

Таким чином, тіла трьох ченців з Лестера повинні спочивати на цвинтарі Лестерського абатства.

Зараз ви читаєте новину «Британські археологи хочуть розкопати безголових монахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути