неділя, 08 вересня 2019 08:20

Біблійного персонажа скульптор зобразив голим

Біблійного персонажа скульптор зобразив голим
Скульптуру Давида перемістили у приміщення Академії образотворчих мистецтв. Фото: archae.ru

Мікеланджело Буонаротті у Флоренції завершив роботу над своєю скульптурою "Давид" 8 вересня 1504 року. Статуя зображає біблійного персонажа Давида перед вирішальним двобоєм із Голіафом.

1500 року старшина цеху вовнярів, якому належала 5-метрова мармурова брила, вирішив передати її Мікеланджело. Після довгих роздумів Мікеланджело вирішив скористатися однією з біблійних розповідей – про Давида. Давид – не святий, але він був біблійним персонажем. Він вирішив зобразити Давида не під час бою, а перед боєм, показати його волю до перемоги, його готовність до рішучої сутички.

Він створив свою першу велику статую у Флоренції, мармурового "Давида". Договір на виконання цієї роботи було підписано 16 серпня 1501 року. Почав висікати Давида 13 вересня і працював над статуєю більше двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптура Давида Мікеланжело може зруйнуватися через слабкі гомілки

Скульптуру Давида було встановлено ​​на площі Синьорії перед палаццо Веккьо у Флоренції у 1504 році. Перші тріщини в скульптурі помітили ще в середині XIX століття. У 1843 році було проведене перше велике очищення статуї "Давида", а через 30 років для її захисту від осадів і дії сонця перемістили у приміщення Академії образотворчих мистецтв; у 1910 році її місце на площі Сеньйорії зайняла точна копія роботи Мікеланжело.

В Galleria dell'Accademia у Флоренції почистили скульптуру Давида, створену Мікеланджело в період з 1501 до 1504 року. На чищення п'ятиметрової статуї працівники галереї витратили понад 5 годин. Для догляду за статуєю використовуються тільки м'які щітки і спеціальні пилососи.

Зараз ви читаєте новину «Біблійного персонажа скульптор зобразив голим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути