субота, 06 травня 2017 23:13

Археологи знайшли підземний храм

Археологи знайшли підземний храм
Розкопки у Туреччині. Фото: Rudaw

Підземний храм Мітри знайшли на сході Туреччини.

Археологи виявили його під-час розкопок замку давньоримського Зерзеван в провінції Діярбакир, повідомляє Hurriyet Daily News.

Поклоніння Мітрі почалося в Індії. В Давньому Римі мітріанство було популярне паралельно з християнством. Богиню Мітру асоціювали з сонячним світлом, дружністю та згодою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гробниця Слона виявилася храмом бога Мітри

"Послідовники цього культу представляли собою закрите співтовариство, їх обрядові церемонії були закритими і таємними. Митра - богиня сонця, вона також символізує згоду. Храми в її честь зазвичай будувалися під землею. У східній частині храму були три ніші, в одній з яких була розташована прекрасна ємність для води, яка широко використовувалася в обрядах", - розповів Айташа Джшкуна.

Розкопки на цьому місці ведуть з 2014 року. Крім храму археологи виявили водогін і 54 накопичувальних колодязя, потаємні ходи та сховища.

На Корсиці під час будівництва дороги знайшли Храм Мітри. Мітра - божество індоіранського походження. Мітраїзм був популярний у Римській імперії та вважався конкурентом християнства.



Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли підземний храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути