субота, 30 червня 2018 23:13

Археологи виявили посудини з органами знатної єгиптянки

Археологи виявили посудини з органами знатної єгиптянки
У храмі знайшли чотири канопи. Фото: "Мифология"

На території Луксора у Єгипті в гробниці верховного жерця Амона археологи виявили кілька каноп – ритуальних ємностей, в яких зберігалися органи.

У посудинах зберігалися органи знатної жінки, яка жила в останні дні незалежності Стародавнього Єгипту, повідомляє Міністерство у справах старожитностей Єгипту.

У гробниці верховного жерця Амона Карабаскена вчені виявили на підлозі квадратну яму глибиною 0,5 м. У ній було заховано чотири канопи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли потаємні кімнати всередині Сфінкса

Ємності збереглися добре, але деякі з них впали на бік і були частково розкриті через те, що гробниця неодноразово затоплювалась. Кришки кожної з ємностей були покриті ритуальними написами, характерними для культу Амона часів 26 династії. Були виточені зі шматків алебастру трьома різними майстрами.

Ім'я власниці органів - Аменирдис, що означає "дана богом Амоном". На думку вчених, вона була або родичкою фараонів 26 династії, або просто дуже знатної жінкою.

Золоту монету із зображенням царя Єгипту Птолемея III випадково знайшли в розваленій лазні в Єгипті. Монета важить 28 грамів. Її випадково розкопали археологи під час дослідження давньоримських лазень міста Таніс.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили посудини з органами знатної єгиптянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути