четвер, 25 лютого 2016 17:30

Археологи в Єгипті виявили нову гробницю

Археологи в Єгипті виявили нову гробницю

Гробниця царя Сенозерта (Senosert) була виявлена в Ель-Лишт (El-Lisht) на археологічних розкопках кладовища Дахшур (Dahshur). Про це повідомляє PLANET-TODAY.

Єгипетсько-американська експедиція університету Алабами натрапила на дуже добре збережену гробницю царя Сенозерта при проведенні пошукових робіт в районі села Ель-Лишт. Мохамед Юсеф (Mohamed Youssef), директор археологічних розкопок Дахшура говорить, що гробниця відноситься до часу правління 12-ої династії фараонів. До періоду правління царя Сенозерта.

Гробниця висічена в скелі некрополя і має пандус з цегли. На стінах гробниці вирізані сцени, що зображують покійного перед божествами і інші сцени з його життя і життя його родини. Науковці розповідають, що розкопки зараз в самому розпалі, археологи невпинно трудяться, щоб більше дізнатися про гробницю і померлого.

Сара Паркак (Sarah Parcak), директор археологічної місії університету Алабами, сказала, що на даний момент місією єгипетських археологів є вивчення нових прийомів і методів, використовуваних в документуванні та збереженні старожитностей, а також застосування супутників для охорони археологічних пам'яток.

Ель-Лишт знаходиться на території некрополя для членів королівської сім'ї і еліти. Вона включає в себе дві піраміди царів Аменемхета і Сенозерта, які оточують менші піраміди для членів королівської сім'ї, а також гробниці вищих урядовців.

Зараз ви читаєте новину «Археологи в Єгипті виявили нову гробницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути