Ексклюзиви
пʼятниця, 03 квітня 2020 08:20

Японці напали на американский авіаносец

Японці напали на американский авіаносец
Камікадзе звеличували як героїв, перед вильотом пілотам присвоювався ранг офіцера. Фото: Shinbu_1945

Загін японських пілотів-смертників знищив американский авіаносец "Уэйк-Айленд" 3 квітня 1945-го. Під час Другої світової камікадзе потопили 70 кораблів і суден, ще близько 400 отримали пошкодження.

Загін камікадзе сформували 20 жовтня 1944 року із пілотів-смертників від 16 років. Їхнім завданням було ціною власного життя скинути бомби або пошкодити літаками ворожі кораблі. Усього підготували 3912 пілотів-камікадзе. Добровольців було в три рази більше, ніж літаків. Камікадзе звеличували як героїв, їх поминали у святилищах як богів-камі, їхні рідні відразу ж ставали найшанованішими людьми у своєму місті чи селищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві тисячі пілотів-смертників атакували американський флот

Перед вильотом камікадзе присвоювався ранг офіцера. З ним прощалися у старовинний самурайський спосіб: розпиттям чарки саке і зав'язуванням білосніжної пов'язки хатімакі на чолі.

Максимальної інтенсивності атаки камікадзе досягли під час битви за Окінаву - всього в атаках брало участь 1 465 літаків.

У філіппінській затоці Лейте 23 жовтня 1944 року почалась найбільша морська битва в історії людства - три хвилі японської авіації по 50-60 літаків у кожній почали атаку на американський флот.

Зараз ви читаєте новину «Японці напали на американский авіаносец». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути