понеділок, 09 жовтня 2017 04:20

Анатолій Кашпіровський по телевізору лікував енурез

Анатолій Кашпіровський по телевізору лікував енурез
Анатолій Кашпіровський і "заряджена" вода. Фото: Вікіпедія

9 жовтня 1989 року по Центральному телебаченню СРСР відбувся перший сеанс оздоровлення вінницького лікаря-психотерапевта Анатолія Кашпіровського. З інтервалом у два тижні пройшли шість передач, під час яких мільйони людей прислухались до "установок" цілителя, настроювали свої "будильники", зарубцьовували шрами, "розсмоктували" пухлини і підставляли до екрану хворі частини свого тіла.

У перших таких телевізійних сеансах багато часу приділялося лікування енурезу (це захворювання, що виявляється в нічному нетриманні сечі, в основному у дітей) і деяким іншим захворюванням. Часто повторювалися слова про "включення внутрішнього будильника" для хворих на енурез. Вечорами країна сідала біля телевізорів і слухала Кашпіровсого. Він запевняв, що одне тільки прослуховування його голосу несе зцілення багатомільйонної аудиторії. Також від нього були запевнення, що ці сеанси точно і не зашкодять.

За рік він виступав у Польщі, Угорщині, Чехословаччині, Ізраїлі, Німеччині. За цикл передач "Телевізійна клініка Кашпіровського" поляки вручили Анатолію Михайловичу премію "Віктор". Її отримали також папа Іван Павло ІІ та Лех Валенса. 1991-го з трибуни ООН психотерапевт запропонував світу свою допомогу в лікуванні наслідків радіоактивного опромінення, рубців і СНІДу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"За п'ять днів я заробив на 60 автомобілів"

Проте лікарі вимагали заборонити шоу Кашпіровського. Зокрема, одним з наслідків роботи психотерапевта було те, що після його сеансів психіатричні лікарні поповнювалися новими пацієнтами.

Коли президент Росії Борис Єльцин видав указ про заборону сеансів масового зцілення, Кашпіровський виїхав до США. За $50 за сеанс лікував там радянських емігрантів від ожиріння. Кілька років тому психотерапевт повернувся до Росії. Проводив сеанси у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, їздив на Камчатку. Бував і в Україні - виступав у Сумах, Одесі, Тернополі.

Народився Анатолій Кашпіровський у Хмельницькому 1939 року. Закінчив Вінницький медичний інститут. 9 жовтня 1989-го вперше виступив на телебаченні із сеансами. Після розпаду Радянського Союзу Кашпіровський прийняв російське громадянство. 1993-го він став депутатом Держдуми від ліберально-демократичної партії, яку очолює Володимир Жириновський. Через два роки тодішній президент Росії Борис Єльцин заборонив сеанси масового зцілення. Кашпіровський виїхав до США. Зараз він живе у Нью-Йорку. Має свій бізнес. Часом проводить сеанси. Одружений із чешкою Іриною. Має доньку, сина та двох онуків.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Кашпіровський по телевізору лікував енурез». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути