пʼятниця, 04 січня 2019 08:20

Американський журнал назвав Сталіна "крутим хлопцем"

Американський журнал назвав Сталіна  "крутим хлопцем"
"Людини року" 1943. Фото: Time

Американський журнал Time 4 січня 1943 року назвав "людиною року" Йосипа Джугашвілі - Сталіна. Його фото розмістили на обкладинці.

Традиція конкурсу "Людини року" була започаткована у 1927 році, коли редактори Time розмірковували над тим, що помістити на обкладинку. З того часу з'явилася традиція щорічно обирати окремих особистостей, груп людей, які мали значний вплив на новини або на людство у цілому. На думку редакторів журналу, призначення "Людиною року" не є винагородою, а лише відзначенням позитивного чи негативного впливу особистостей на історію людства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сталін посоромився одягнути мундир генералісимуса

Наприкінці 1942-го журнал провів опитування, опублікувавши його результати.

"Ні кроку назад! 1942 рік був роком крові і сили. Людина, чиє ім'я означає сталь, той, чий словниковий запас англійською мовою включає слова крутий хлопець, - це людина 1942 року. Тільки Йосип Сталін знає, наскільки близька була Росія до розгрому в 1942-му. І лише Йосип Сталін знає, як йому вдалося врятувати Росію. Йосип Сталін переміг. Він і є той "крутий хлопець", - пояснили журналісти вибір.

Звання генералісимус було запроваджено в СРСР під час Другої світової війни 26 червня 1945 року. За пропозицією Політбюро ЦК ВКП(б) його присвоїли Йосипу Сталіну - за його виняткові заслуги війні. Перед тим, питання про присвоєння звання генералісимуса обговорювалося кілька разів.

Зараз ви читаєте новину «Американський журнал назвав Сталіна "крутим хлопцем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути