середа, 08 листопада 2017 10:20

Алену Делону 81 рік - 5 ролей актора, за якими його знали в СРСР

Алену Делону 81 рік - 5 ролей актора, за якими його знали в СРСР
5 ролей Делона, які запам'яталися радянським глядачам. Фото: "Кино-Театр"

8 листопада французькому актору Алену Делону виповнився 81 рік.

Men`sHealth зробив підбірку з п'яти його фільмів, які запам'яталися радянським глядачам.

1. У кримінальній драмі "Мелодія з підвалу" Делон зіграв злодія-ведмежатника на ім'я Шарль. Він разом зі старшим колегою в останній раз в житті грабує казино на Лазурному березі.

2. "Чорний тюльпан" показує французьке життя кінця XVIII ст. Ален Делон грає графа Гійома де Сен-Пре. Ночами він тероризує місцевих дворян в ім'я республіканських ідеалів. Фільм двічі виходив у радянський прокат. Його загальна аудиторія в СРСР склала 76,7 млн чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 20 найкращих фільмів про вампірів

3. Ален Делон зіграв лейтенанта-медика Діно Барана у детективі "Прощай, друг". Діно повернувся з програної війни в Алжирі до Франції, де лютує сексуальна революція. Він виявляється спільником американця-легіонера Проппа, якого грає Чарльз Бронсон.

4. Делон зіграв головну рольу фільмі "Зорро" 1975 року. Фільм зайняв 13-е місце за відвідуваністю серед зарубіжних стрічок в радянському кінопрокаті.

5. У франко-іспано-радянському шпигунський трилері "Тегеран-43" Делон зіграв лейтенанта Фоша. Фільм був відповіддю американській франшизі про Джеймса Бонда. Другорядна роль Алена Делона стала у фільмі головною.

28 жовтня – Міжнародний день анімації. Початком української анімації вважають 1927 рік. Ініціатором-засновником Дня анімації стала Міжнародна асоціація анімаційного кіно 2002-го. Саме у цей день – 28 жовтня 1877 року – художник та винахідник Еміль Рейно публічно продемонстрував праскиноскоп – апарат, що показував картини в русі. Назвав це дійство "оптичним театром". Цю дату вважають початком епохи анімаційного кіно.

Зараз ви читаєте новину «Алену Делону 81 рік - 5 ролей актора, за якими його знали в СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути