вівторок, 07 листопада 2017 21:45

Назвали 20 кращих фільмів про вампірів
20

Назвали 20 кращих фільмів про вампірів. Часопис Esquire створив добірку картин, поєднавши класику з новаторськими інтерпертаціями.

"30 днів ночі" (2007)

Автор: esquire.ru
 
Маленьке містечко на Алясці накриває полярна ніч. Ще не встигне зійти сонце, як його мешканцям доведеться протистояти банді кровосисних мерзотників. Мають намір влаштувати собі справжній бенкет.
"Поцілунок вампіра" (1988)
Автор: esquire.ru
 
Персонаж Ніколаса Кейджа вештається по клубах Манхеттена і повільно божеволіє. У якийсь момент його поглинає нав'язлива ідея, що він перетворюється на вампіра. Герой повністю втрачає зв'язок з реальністю.
"Баффі винищувачка вампірів" (1992)
Автор: esquire.ru
 
Повнометражний фільм став менш популярний, ніж однойменний серіал з Сарою Мішель Геллар. Картина розповідає про простушке з передмістя у виконанні Крісті Суонсон, яка дізнається, що її призначення - боротьба з монстрами.
"Кров для Дракули" (1974)
Автор: esquire.ru
 
Культова класична стрічка з Удо Кіра в ролі графа Дракули. Вампір подорожує по Італії в пошуках незайманої крові. Розраховує з її допомогою відновити свої сили. Продюсером фільму виступив американець з українським корінням Енді Уорхол. Одну з головних ролей виконує секс-символ його кінофабрики, Джо Даллесандро. Також в зйомках взяв участь Роман Поланскі - у нього в "Крові для Дракули" невелике камео.
"Реальні упирі" (2014)
Автор: esquire.ru
 
Одне з найсмішніших висловлювань в жанрі. Знята у вигляді документального фільму комедія про групу друзів - древніх вампірів, які намагаються знайти своє місце в сучасному світі. Вони знімають квартиру на всіх, сперечаються, хто повинен відмивати від крові посуд сьогодні, тусуються, сваряться з перевертнями і якогось дня перетворюють на вампіра свого знайомого.
"Тінь вампіра" (2000)
Автор: esquire.ru
 
У 1922-му році німецький режисер Фрідріх Мурнау зняв один з найвідоміших і моторошних фільмів жахів - "Носферату". Через без малого 80 років Джон Малкович зіграв самого Мурнау в картині, присвяченій подіям, що відбуваються на знімальному майданчику "Носферату". Якщо вірити стрічці, актор, який на початку ХХ століття зіграв підступного графа Орлова, був вампіром насправді.
"Бал вампірів" (1967)
Автор: esquire.ru
 
Моторошна комедія Романа Поланскі розповідає про професора Абронзіус (у виконанні самого режисера) і його недосвідченого асистента Альфреда. Вирушили доТрансільванії для полювання на вампірів. Там вони натикаються на графа фон Кролока, який викрав рудоволосу красуню Сару (Шерон Тейт, майбутню дружину Поланскі). Професор і його асистент мають врятувати дівчину і позбавити село від монстра.
"Блейд" (1998)
Автор: esquire.ru
 
Уеслі Снайпс грає наділеного нелюдською силою полукровку-мисливця на вампірів в першому успішному фільмі Marvel Entertainment. Його заклятий ворог - самозакоханий і злісний Диякон Фрост, який мріє знищити людство і захопити владу в світі.
"Спрага" (2009)
Автор: esquire.ru
 
Корейський режисер Пак Чхан-Ук зняв хоррор, надихнувшись романом Еміля Золя "Тереза Ракен" і інтерпретував його несподіваним чином. Фільм розповідає про католицького священика, який взяв участь у випробуванні експериментальної вакцини від смертельної хвороби і став вампіром. Але одержимість кров'ю відходить для нього на другий план, коли він знайомиться з прекрасною дружиною свого друга дитинства.
"Майже стемніло" (1987)
Автор: esquire.ru
 
Кетрін Бігелоу ("На гребені хвилі") зняла фільм про молодого чоловіка, якого залучили в компанію сучасних вампірів. Вони роз'їжджають по заходу США на старому фургоні. Дні проводять в мотелях, а вночі виходять на полювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тенденції українського кіно 2017 року

"Виживуть лише коханці" (2013)
 
Адам (Том Хіддлстон) - рок-музикант, який провалився в депресію і втомлений від життя, возз'єднується зі своєю дружиною Євою (Тільда Суїнтон). Вона сповнена пристрасті до життя і передає її своєму коханому. Їх ідилія триває до появи молодшої сестри Єви.Виявляється, що вони вампіри, які жили, любили один одного і ненавиділи людство протягом багатьох століть.
"Пропащі хлопці" (1987)
Автор: esquire.ru
 
У комедійному хоррорі Джоела Шумахера ("З мене досить", "Бетмен назавжди") вампіри постають панк-рокерами. Фільм розповідає про двох братів, які приїжджають в маленьке каліфорнійське містечко і виявляють, що його контролює зграя вампірів на чолі із знебарвленим Кіфером Сазерлендом ("Меланхолія").
"Голод" (1983)
Автор: esquire.ru
 
Катрін Деньов грає спокусливу вампіршу в Нью-Йорку 80-х. Коли її партнер (Девід Боуї) починає стрімко старіти, вона вирушає на пошуки нового коханця і зупиняє свій вибір на молодій жінці-лікарці у виконанні Сьюзан Сарандон.
"Носферату: Привид ночі" (1979)
Автор: esquire.ru
 
Клаус Кінскі та Ізабель Аджані виконують головні ролі в рімейку картини Мурнау ""Носферату, симфонія жаху". Роботу Вернера Херцога визнали критики по всьому світу, крім того, фільм відзначився хорошими касовими зборами.
"Дівчина вертається сама вночі додому" (2014)
Режисерський дебют Ани Лілі Амірпур називають "першим іранським вестерном про вампірів". Безіменна героїня Шейли Ванд бродить по маленькому місту-примарі в пошуках самотніх жителів.
"Хронос" (1993)
Автор: esquire.ru
 
Гільєрмо дель Торо почав свій шлях на вершину режисерської слави з історії про алхіміка, який в XVI столітті відкрив секрет вічної молодості. Ціна за неї - людська кров.
"Впусти мене" (2008)
Автор: esquire.ru
 
12-річний Оскар живе в Стокгольмі з матір'ю. Він самотній, над ним регулярно знущаються однокласники. Проте все міняється, коли він знайомиться з новою сусідкою, дівчинкою на ім'я Елі. Діти починають дружити, але незабаром Оскар усвідомлює, що його нова подружка - не просте маленька дівчинка.
"Інтерв'ю з вампіром" (1994)
Автор: esquire.ru
 
Режисер Ніл Джордан екранізував роман Енн Райс, взявши Тома Круза, Бреда Пітта і Антоніо Бандераса на ролі вампірів-філософів. Щодня справляються з труднощами життя і жаданням людської крові. Представив світу Кірстен Данст в ролі маніакального вампіра-дитини.
"Дракула" (1992)
Автор: esquire.ru
 
Режисер "Хрещеного батька" Френсіс Форд Коппола екранізував класичний готичний роман Брема Стокера. В одній з головних ролей - Гері Олдман, майстерно перевтілився у вампіра.
"Від сутінок до світанку" (1996)
Автор: esquire.ru
 
Культовий бойовик Роберта Родрігеса з Джорджем Клуні і Квентіном Тарантіно (також написав сценарій до фільму. Грають братів Гекко, які пограбували банк і втекли в Мексику на фургоні з заручниками. Вони зупиняються в стрип-барі Titty Twister, співробітники і відвідувачі якого виявляються вампірами. Їх очолює королева Сантаніко Пандемониум у виконанні Сальми Хайєк.
У прокат виходить американський фільм жахів "Клаустрофобія" . Покажуть про небезпечні розваги "Золотої молоді".
За сюжетом, на день народження Тайлер отримує в подарунок від своєї дівчини Крістен сертифікат наймоднішої розваги - квесту "Клаустрофобія".
Разом з двома іншими парами мають розгадати кілька загадок. З кожним кроком загадки стають все складніше – виникає реальна небезпека. Друзі починають підозрювати, що вони тут не випадково. Кожен із них - ключ, а якщо не скласти пазл, можуть втратити життя.
Зараз ви читаєте новину «Назвали 20 кращих фільмів про вампірів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі