Ексклюзиви
середа, 29 липня 2015 18:05

Як виглядав Кам'янець-Подільський 150 років тому - ретро фото
38

Панорама Кам'янця зі сходу
Фото: dmytro-babyuk.livejournal.com

Сьогодні вашій увазі пропонуємо дізнатися, як виглядав Кам'янець-Подільський 60-х роках ХІХ століття. Авторами унікальних фотографій міста того періоду є М.Грейм і Ю.Кордиш.

Кам'янець-Подільський - місто в Україні, центр Кам'янець-Подільського району Хмельницької області, з 22 березня 1919 по листопад 1920 — столиця України; значний економічний, освітній, культурний і туристичний центр країни.

Назва міста походить від слова "камінь" або "кам'яний", вона містить і другу частину, яка вказує на історичну місцевість розташування Поділля. До слова, у давнину є багато згадок про поселення, наприклад у Київському та Галицько-Волинському літописах Кам'янець згадується 13 разів.

У Кам'янці-Подільському розташовані численні історико-архітектурні пам'ятки - Національний історико-архітектурний заповідник, Історичний музей-заповідник, Замок (XIV–XVI століття, перебудований у XVII–XVIII столітті),Петропавлівський кафедральний костел (XVI століття), дерев'яна Хрестовоздвиженська церква (XVIII століття).

 

Зараз ви читаєте новину «Як виглядав Кам'янець-Подільський 150 років тому - ретро фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути