Ексклюзиви
понеділок, 16 вересня 2019 11:46

Як Тутанхамон пожартував над дослідниками його скарбів

Як Тутанхамон пожартував над дослідниками його скарбів
Дерев'яна скриня цариці Анхесенамон знаходиться у Каїрському музеї Фото: lenta.ua

Дослідникам вдалося відкрити таємничу дерев'яну скриню з гробниці фараона Тутанхамона. Вона виявилась абсолютно порожньою.

Подальший аналіз довів, що вона не належала особисто фараону, а нею володіла його дружина Анхесенамон, повідомляє lenta.ua.

"Ми відчули запах дерева та смоли. Попри те, що скриня порожня, вона має відношення до історії. Це вражаюче", - відзначили розчаровані історики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені вперше відреставрують саркофаг Тутанхамона

Гробницю Тутанхамона відкрили 1922-го британські дослідники Говард Картер і лорд Джордж Карнарвон. Попри неодноразові розграбування, там знаходилось багато цінних артефактів. Тисячі загадкових предметів готують до нової виставки у Каїрському музеї в Єгипті.

Із гробниці фараона Тутанхамона вперше з 1922-го для проведення реставраційних робіт витягнули велику позолочену труну. Підняли найбільшу з трьох трун Тутанхамона, виявлених у гробниці. Вони встановлені одна в одну. Найменша труна виготовлена з чистого золота.

Дві інших труни вироблені з дерева, але покриті тонким шаром золота. Маленький і середній саркофаги ще 1922-го вилучені з гробниці та перевезені у Великий Єгипетський музей у Гізі.

Зараз ви читаєте новину «Як Тутанхамон пожартував над дослідниками його скарбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути