вівторок, 12 липня 2016 14:14

54 роки тому дебютували "Rolling Stones"

54 роки тому дебютували "Rolling Stones"

12 липня 1962 року відбувся перший концерт гурту "Rolling Stones" у Лондоні.

На сцену нічного клубу "Marquee" вийшли Мік Джаггер, Кіт Річардз, Єн Стюарт, Брайан Джонс, Дік Тейлор і Мік Ейворі. З тих пір вони продали більше 250 мільйонів дисків і стали однією з найвпливовіших і найуспішніших в історії року. Повідомляє "Цей день в історії".

Мік Джаггер і Кіт Річардс були однокласниками у початковій школі. У 1961 році вони заснували групу "Little Boy Blue and the Blue Boys", до якої увійшов їх приятель Дік Тейлор. Наступного року в клубі "Marquee" вони познайомилися із Брайаном Джонсом і Єном Стюартом. У червні 1962 року вони приєдналися до гурту Джаггера і Річардса. Свою першу концертну практику вони отримали в тому ж таки клубі "Marquee". Там вони виступили 12 липня 1962 року, змінивши назву на "Rolling Stones", на честь однієї з пісень Мадді Уотерса 1950 року.

У серпні 1962 році на зміну Тоні Чепмену прийшов Чарлі Воттс. У "Rolling Stones" з'явився постійний менеджер Ендрю Олдхем, який вирішив надати своїм підопічним імідж хуліганів на противагу "чистеньким" The Beatles. Наступного року після наполягань Олдхема гурт окину клавішник Стюарт, який візуально контрастував із рештою членами гурту. Басиста Діка Тейлора замінив Білл Вайиен. У червні 1963 року на студії Decca Records "Rolling Stones" записали свій перший сингл з кавер-версією пісні Чака Беррі "Come On".

16 квітня 1964 року був випущений перший дебютний альбом групи "The Rolling Stones", який вийшов на першу позицію в UK Albums Chart . Після перевидання у США він зайняв 11 місце в в американському Billboard 200. Це дало можливість провести успішні гастролі в США, заживши слави концертних хуліганів. Сингл "Tell Me" червня 1964 року став першим із серії хітів Джаггера - Річардса: "(I Can't Get No) Satisfaction", "Get Off of My Cloud", "19th Nervous Breakdown", "As Tears Go By", "Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow?". У 1966 році "Rolling Stones" випустили альбом "Aftermath", в якому вперше були відсутні кавер-версії.

У 1968 році вийшов сьомий студійник "Beggars Banquet". Він був зразу ж оголошений музичною пресою шедевром і засвідчив завершення епохи Брайана Джонса. Із-за пристрасті до наркотиків та особистого конфлікту з Джаггером і Річардзом, Джонс залишив гурт 9 червня 1969 року. 3 липня його знайшли мертвим у себе в домі. На цей час в "Rolling Stones" уже грав новий гітарист Мік Тейлор, якого в 1976 році змінив Рон Вуд. З 1993 року "Rolling Stones" виступають у складі Мік Джеггер, Кіт Річардз, Рон Вуд і Чарлі Воттс.

У новому складі гурт записав успішні та невдалі альбоми, активно гастролював, встановши ряд рекордів прибутковості, зокрема, світове турне з концертом "Bridges to Babylon" зібрало 500 млн доларів. У 1989 "Rolling Stones" були включені до Зали слави рок-н-ролу, а в 2004 році зайняли четверте місце в списку 50 найвидатніших виконавців усіх часів за версією журналу "Rolling Stone".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американка запідозрила галерею у злочині

Зараз ви читаєте новину «54 роки тому дебютували "Rolling Stones"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути