вівторок, 12 серпня 2014 09:48

39-річна Клеопатра покінчила життя самогубством через політичну конкуренцію

Автор: peoples.ru
 

12 серпня 30 року до нашої ери після неодноразових невдалих спроб отримати від римського консула Октавіана, котрий захопив Александрію, гарантій збереження власної свободи і передачі царства своїм дітям, покінчила життя самогубством Клеопатра VII, 39-річна цариця Єгипту.

Клеопатра народилась в 69 р.до н.е. і у 18 років, після смерті свого батька Птолемея XII, стала правительнецею Єгипту разом із своїм братом і формальним чоловіком Птолемеєм XIII.

Птолемей XIII загинув у 47 р. до н.е. у бою проти римських військ, і Клеопатра стала правити Єгиптом разом з іншим своїм братом, який прийняв ім'я Птолемей XIV.

У червні 47 р. до н.е. Клеопатра народила від Юлія Цезаря сина, котрого назвала Цезаріон (маленький Цезар).

По смерті Птолемея XIV, імовірно отруєного за наказом Клеопатри, вона проголосила свого сина співправителем Єгипту під іменем Птолемей XV Цезар.

2 вересня 31 р. до н.е. полководець Октавіана Марк Віспаній Агріппа розбив флот Клеопатри у битві біля Акції (Греція).

В 30 році Октавіан завоював столицю Єгипту Александрію. Після появи римського консула в Александрії, Клеопатра неодноразово намагалась домовитись з ним про гарантії безпеки для себе і своїх дітей.

Зрозумівши, що немає жодних шансів передати правління Єгиптом своїм дітям, 12 серпня 30 р. до н.е. Клеопатра покінчила життя самогубством, дозволивши укусити себе отруйній змії.

Зараз ви читаєте новину «39-річна Клеопатра покінчила життя самогубством через політичну конкуренцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути