Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2014 15:46

223 роки тому заснували Лос-Анджелес - "Селище Діви Марії, Цариці Ангелів"

233 роки тому цього дня було засновано місто Лос-Анджелес.

Автор: usapics.net
 

Сьогодні Лос-Анджелес — найбільше місто Каліфорнії і друге за чисельністю населення місто в США (понад 15 млн. осіб). На прибережних територіях, які займає зараз Лос-Анджелес, в  XVI столітті жили індіанці тонгва і чумаші.

Перше поселення на цьому місці було засновано іспанськими місіонерами 4 вересня 1781 року під назвою "Селище Діви Марії, Цариці Ангелів" — Ель-Пуебла-де-Лос-Андхелес. Кілька десятиліть нове поселення залишалося маленьким містечком, але до початку ХІХ століття це було вже найбільше світське поселення в Каліфорнії.

У 1835 році місто стало володінням Мексики, і назва поселення скоротилося до Лос-Анхелес. Після проголошення незалежності країни Лос-Анхелес недовго входив до її складу, і після поразки Мексики в американо-мексиканській війні місто перейшло до США за мирним договором 1848 року. Після цих подій поселення стало називатися Лос-Анджелес.

У 1850 році Лос-Анджелес отримав офіційний статус міста, за кілька місяців до входження Каліфорнії до складу США як штату. У той час в місті проживало 1600 жителів. Місто мало простий прямокутний план з площею в центрі.

Відстані в Лос-Анджелесі настільки великі, що його ще називають "містом доріг".

Зараз ви читаєте новину «223 роки тому заснували Лос-Анджелес - "Селище Діви Марії, Цариці Ангелів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути