четвер, 18 вересня 2014 12:55

163 роки тому вперше вийшла регіональна газета "Нью-Йорк таймс"

163 роки тому цього дня вийшов перший номер газети "Нью-Йорк таймс".

Автор: ubr.ua
 

Газета заснована 18 вересня 1851 року журналістом і політиком Генрі Джарвісом Реймондом, другим головою Республіканського Національного Комітету, і колишнім банкіром Джорджем Джонсом.

Тоді видання називалося "New-York Daily Times". У 2005 році тираж склав 1 млн. 131 тис. примірників у звичайні дні і 1 млн. 681 тис. примірників - недільні випуски.

"Нью-Йорк таймс" поширюється по всьому світу. Вартість першого номера газети склала 2 центи. "Нью-Йорк таймс" - третя за популярністю (після The Wall Street Journal і USA Today) газета США.

Як і основна частина американських газет, The New York Times створена як регіональне видання. Однак, концепція регіонального ЗМІ не завадила їй стати однією з найвпливовіших газет світу.

До вересня 1976 рокуигазета залишалася в форматі восьми колонок, через роки після того, як інші газети вже перейшла на формат шести. Також вона була однією з останніх газет, які прийняли кольорові фотографії.

Перша кольорова фотографія на обкладинці цієї газети з'явилася в 1997 році. За відсутності основного заголовка, найбільш важлива історія дня з'являється вгорі правої колонки на першій сторінці.

"Нью-Йорк таймс" побила рекорди і за товщиною, і за обсягом розмыщеноъ реклами, і за кількістю журналістських нагород, присуджених її співробітникам.

Зараз ви читаєте новину «163 роки тому вперше вийшла регіональна газета "Нью-Йорк таймс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути