понеділок, 20 лютого 2017 11:54

145 років тому відкрили найбагатший музей світу

145 років тому відкрили найбагатший музей світу
Метрополітен музей

20 лютого 1872 року в Нью Йорку відкрили музей образотворчих мистецтв - Метрополітен музей. Експозиція складалася з 174 полотен відомих у той час художників. Зараз музей є центром архітектурного комплексу, а його експозиція – це приватні колекції, який було передано в дар колекціонерами.

Музей розміщується на 5-ій авеню, в будинку № 681. У кінці XIX століття після переговорів з муніципалітетом Нью-Йорка, The Met купив у міста ділянку землі на східній стороні Центрального Парку. У 1986 році воно було зараховане до списку Національного історичного надбання США. У колекції музею - експонати від часів класичної Античності і Стародавнього Єгипту до полотен і скульптур всіх сучасних майстрів. Загалом налічується понад два мільйони творів мистецтва. Переломним для музею став 1901 рік. Тоді мільйонер Джейкоб С. Роджерс заповів музею $4 500 000 на придбання рідкісних і високохудожніх витворів мистецтва і поповнення наукової бібліотеки музею.

Читайте також: Топ - 10 найвідвідуваніших музеїв світу

Перлиною Музею вважається "Секція Американського декоративного мистецтва", що містить близько 12 тисяч предметів мистецтва кінця XVII - початку XX століть. Вони виставлені в двадцяти п'яти кімнатах. Центром цієї секції виступає колекція американського скла. Дуже цікава велика колекція срібла, знаменита тим, що в ній містяться предмети роботи Пола Ревере і екземпляри від Tiffany. Крім того, в секції є 600 скульптур і 2600 картин американських майстрів від раннього колоніального періоду до початку XX століття.

Основи секції "Мистецтво Близького сходу" були закладені в кінці XIX століття. Величезне зібрання налічує понад 7000 експонатів, представляючи період історії з часів неоліту до сьогоднішніх днів. Мистецтво таких найдавніших цивілізацій як Шумери, Хетти, Сасанідів, ассірійці, вавилоняни і Еламіти також представлені досить повно. Найбільш популярна серед відвідувачів секція "Зброя та Броня", відома завдяки своїй галереї броньованих фігур. Ще один відділ музею, що заслуговує згадки, - секція музичних інструментів. У підбірці є близько 5000 музичних інструментів з усіх куточків світу, є навіть найстаріше в світі фортепіано 1720 випуску роботи Бартоломео Крістофорі.

Щороку музей відвідують більше 5 млн людей з усього світу. Найдорожчий квиток коштує $25, діє гнучка система знижок.

Зараз ви читаєте новину «145 років тому відкрили найбагатший музей світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути