Ексклюзиви
понеділок, 13 листопада 2017 03:05

110 років тому відбувся перший політ на гелікоптері

110 років тому відбувся перший політ на гелікоптері
Власник велосипедної майстерні француз Поль Корню здійснив перший у світі політ на гелікоптері Фото: tunnel.ru

Власник велосипедної майстерні француз Поль Корню здійснив перший у світі політ на гелікоптері. Подія сталася 13 листопада 1907 року у місті Лізьє.

Для створення гелікоптера, який зможе піднятися у повітря винахідникові знадобився двигун потужністю 24 кінські сили. Гелікоптер був обладнаний місцем для однієї людини та двухлопастними гвинтами з обок боків конструкції. Для свого часу винахід Корню був досить іноваційним, пише сайт gorod.tomsk.ru.

Для повноцінного польоту потужності двигуна не вистачало і винахід завис у повітрі всього на 20 секунд. При цьому висота підйому коливалася від 0,3 м до 1,5 м над землею, що і зробило можливим перший у світі політ з пасажиром. Важливим недоліком конструкції було те, що за наявності підіймальної сили у гелікоптера були відсутні будь які засоби для управління апаратом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігор Сікорський поставив у Києві світовий рекорд швидкості літаків

Поль Корню так і не зміг вирішити проблему управління, і припинив подальшу розробку свого винаходу. Хоча винахід отримав досить гостру оцінку критиків, проте, Поль Корню став одним із піонерів у гелікоптеробудуванні.

Українська оборонка відмовилися від російських деталей. Лопаті для українського гелікоптеру МІ - 24. До цього їх робили в Росії. Підприємство "Мотор-Січ" налагодить власне виробництво до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «110 років тому відбувся перший політ на гелікоптері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути