четвер, 27 червня 2019 06:20

"Ні дитина, ні одруження не змусять мене змінити звичне життя"

Автор: www.pinimg.com
  Актор Марлон Брандо одружився з Анною Кашфі 1957 року. Він походив із сім’ї німецьких мігрантів, які жили в американському місті Омаха. Батько займався виробництвом кормів, матір була актрисою. Марлон ще у дитинстві захопився кіно. У школі відвідував театральний гурток, любив грати злодіїв. Копіював голоси сусідів і виявив, що має талант імітації. З початком Другої світової війни батько віддав у військове училище. Паралельно хлопець навчався на акторських курсах. Потім почав грати у виставах бродвейських театрів у Нью-Йорку. Дебютував у кіно в стрічці ”Чоловіки” 1950-го. Ставши відомим, підтримував громадські рухи індіанців і чорношкірих. Наприкінці 1990-х йому поставили діагноз ”остання стадія ішемічної хвороби серця та ожиріння”. Відмовився лікуватися. Помер 80-річним 1 липня 2004-го у своєму будинку на острові Таїті в Тихому океані
Актор Марлон Брандо одружився з Анною Кашфі 1957 року. Він походив із сім’ї німецьких мігрантів, які жили в американському місті Омаха. Батько займався виробництвом кормів, матір була актрисою. Марлон ще у дитинстві захопився кіно. У школі відвідував театральний гурток, любив грати злодіїв. Копіював голоси сусідів і виявив, що має талант імітації. З початком Другої світової війни батько віддав у військове училище. Паралельно хлопець навчався на акторських курсах. Потім почав грати у виставах бродвейських театрів у Нью-Йорку. Дебютував у кіно в стрічці ”Чоловіки” 1950-го. Ставши відомим, підтримував громадські рухи індіанців і чорношкірих. Наприкінці 1990-х йому поставили діагноз ”остання стадія ішемічної хвороби серця та ожиріння”. Відмовився лікуватися. Помер 80-річним 1 липня 2004-го у своєму будинку на острові Таїті в Тихому океані

"Його голос нагадував скрегіт гусениць. Волосся було кольору соломи. Важкі масивні щелепи вказували на суміш чуттєвості й байдужості одночасно, а в сіро-блакитних очах вгадувалися пристрасність і невичерпна сила. Вони полонили мене", — пише артистка Анна Кашфі про зустріч із актором Марлоном Брандо в жовтні 1955-го в їдальні кіностудії "Парамаут" в Лос-Анджелесі, США. Їй тоді був 21 рік, він — на 10 старший.

Чоловік пробігся поглядом по столиках, обираючи місце. Зупинився поглядом на красуні з виразними темними очима й довгим чорним волоссям. Вона усміхнулася, він — зніяковів. Знайомляться і обідають разом. Жінка розповідає про Індію, про роки, прожиті на березі Гангу, буддизм. Розпалила його наочними ілюстраціями з "Камасутри". Поїхали до неї додому.

Наступного ранку в голлівудських газетах пишуть про обід найпопулярнішого актора Америки й маловідомої статистки.

— А я навіть не здогадалася, хто він. Переспала з ним заради цікавості, — реагує на новини Анна Кашфі.

Вони починають разом з'являтися на публіці, всім хочеться торкнутися жінки Марлона — зірки й секс-символу. Після виходу 1951-го фільму "Трамвай "Бажання", його називають "найкращим актором у світі". Глядачі божеволіють, коли він з'являється на екранах у шкіряній куртці, все трощить на своєму шляху.

У житті Марлон Брандо теж люто виступає проти сформованих укладів життя — стає членом американської ліги звільнення Палестини, жертвує гроші радикальним організаціям, захоплюється медитацією і спиртним. Ця суміш робить його кумиром. Його ім'я часто з'являється в скандальних хроніках — грубіянить режисерам і лізе в бійки. Пишуть, що з "жінками обходиться жорстоко, не тільки змінює їх як рукавички, але і перетворює на своїх рабинь".

— У мене є довга бамбукова палиця зі шкіряною петлею на кінці. Я закидаю петлю їм на шию, щоб вони не втекли. Але при цьому не наблизилися близько. Це нагадує ловлю змій, — коментує чутки про попередніх жінок Брандо.

Із появою Анни — змінюється. Приділяє багато часу їй. Возить автомобілем обідати до ресторанів і в кіно.

— Я хочу з тобою одружитися, — каже Марлон Брандо. Прибігає до лікарні, довідавшись про погане самопочуття Анни. Ще на порозі її палати дістає і простягає обручку — чотири групи перлин, вправлених у платину.

Перебуваючи на зйомках, пише коханій жартівливі листи: "Анно, маю повідомити тобі, що твій зад став гігантський. Дозволь мені говорити це стільки разів, скільки мені подобається".

У жовтні 1957 року вони одружуються. На весілля Марлон одягає чорний плащ на блакитний костюм, Анна — блакитне сарі — традиційний індійський одяг. Обмінюються обручками і приймають вітання від гостей.

Раптом на церемонію вривається п'яний чоловік у поношеному одязі й кидається на шию нареченій.

— Донечко! — вигукує він.

Потім розповідає, що Анна ніяка не індійка. Марлон розуміє, що кохана обманювала його протягом двох років. Знала про любов до дівчат зі Сходу і використовувала це. Його люті немає меж. Вирішує розлучитися, але актора спиняє вагітність дружини.

— Ні дитина, ні одруження не змусять мене змінити звичне життя, — заявляє Брандо, погоджуючись залишатися із Анною.

Живуть рік, як кіт із собакою. Чоловік зраджує, б'ються і обоє влаштовують показові сцени самогубства.

"Життя з Брандо нагадує перегони, — публікують у пресі зізнання Кашфі. — Короткі спалахи божевільної пристрасті — змінюються довгими періодами нудьги й байдужості. Я не можу більше терпіти його дивного способу життя. Марлон стверджує, що хоче справжнього життя, а сам вічно витає в світі своїх ілюзій. Егоїстичний. У гамі його почуттів абсолютно відсутня ніжність. Я знаю, що Брандо має сексуальні стосунки "всіх видів" з усіма "видами" партнерів. Каже, що хоче випробувати все".

Якось уранці Анна збирає речі, бере сина Кристіана й залишає будинок. Знімає квартиру. За місяць до неї телефонує помічник Марлона.

— Анна, це жахливо! Я в Марлона. Він у поганому стані. Напився таблеток. Перед басейном. Хоче туди кинутися, — каже він.

— Тримай його! Я зараз буду, — кинула слухавку, попередила няню і побігла до машини.

За кілька хвилин під'їхала до будинку Брандо. Чоловік стояв на краю трампліна одягнений у індійську сорочку. Помічник тримав його за руку.

— Ну стрибай, сучий син! Я хочу подивитися, як ти потонеш! — крикнула Анна до Марлона. Його працівник не дає цього зробити.

За кілька місяців пара оформляє розлучення.

11 дітей було в Марлона Брандо. Після розлучення з Анною Кашфі — відсудив сина Кристіана. Разом з індонезійською актрисою Мовитою Кастанедою прожив два роки і мав сина Міко й доньку Ребекку. Третій шлюб із посудомийницею Тарітою Теріїпай із Таїті тривав 10 років. У ньому народилися Симон і Таріта. Потім Брандо удочерив трьох дітей — доньку його помічника Петру, позашлюбну доньку Таріти Теріїпаї — Майміті, та її племінницю Райату. Протягом 1989–1994 років служниця Марія Руїз народила від нього доньку Ніну, синів Майлза і Тімоті. Найстарший син Кристіан скаржився: "Наша сім'я постійно змінювалася. Мені часто доводилося питати в сусіда за столом, хто він такий. Виявлявся черговим родичем".

2 премії "Оскар" отримав Марлон Брандо в номінації "Краща чоловіча роль": 1954-го — за фільм "У порту" і "Хрещений батько" — 1972 року. Від другої відмовився на знак протесту проти дискримінації індіанців. Усього зіграв у 39 стрічках. Серед них — "Останнє танго в Парижі", "Супермен", "Дикун", "Юлій Цезар". Увійшов до списку 100 найвпливовіших людей ХХ ст. за версією журналу "Тайм".

Вкрадався у будинок сусіда, щоб поїсти

Марлон Брандо в Лос-Анджелесі жив по-сусідству з актором Джеком ­Ніколсоном. Вважав його єдиним справжнім другом.

"Як у багатьох, у мене були гомосексуальні стосунки. І мені за них зовсім не соромно, — казав Марлон Брандо. — Якщо хтось думає, що Джек ­Ніколсон і я — коханці, нехай продовжує так думати. Мені це здається кумедним".

У 1990-х у Марлона Брандо стаються напади булімії — патологічно підвищеного відчуття голоду. Будучи в такому стані, йде до сусіда. Того немає вдома, але гість залазить через вікно і спустошує холодильник.

— Їжа — мій друг, — любить казати він у таких випадках. — Щоразу, коли хочу підняти настрій — відкриваю холодильник. Мені байдуже, товстий я чи ні. Грошей я від цього менше не заробляю.

Марлон Брандо страждає від обжерливості. У власному маєтку тримає продукти під замком. До кінця життя набирає вагу 137 кг.

Зараз ви читаєте новину «"Ні дитина, ні одруження не змусять мене змінити звичне життя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути