понеділок, 27 липня 2015 19:05

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Спецпризначенцю Андрію Іваненку вибухом міни відірвало ногу

48-річний спецпризначенець Андрій Іваненко підірвався на міні під час виконання завдання у зоні АТО. Отримав численні травми кінцівок, вибухом відірвало праву ногу вище коліна, боєць втратив багато крові.

Андрій служив у спецпідрозділі 28 механізованої бригади. Зараз поранений перебуває у Дніпропетровській клінічній лікарні ім. І. І. Мечнікова в реанімаційному відділенні політравми. Лікарі його стан оцінюють як стабільно-важкий.

  Андрій ІВАНЕНКО
Андрій ІВАНЕНКО

"Дуже багато ран від осколків, велика втрата крові, втрачає свідомість від болю, праву ногу вище коліна йому відірвало, ліву ногу лікарі намагаються хоча б частково зберегти. За тиждень зробили три операції, скільки ще зроблять невідомо. Але потрібно ще видаляти осколки і дві операції по формуванню культі", - розповідає Gazeta.ua сестра пораненого Любов Золотухіна, волонтер із Черкас.

Андрій, коли прийшов до тями у лікарні, розповів як стався вибух.
"Їхнє завдання було оглянути територію, на якій мав відбутися обмін військовополоненими. Так сталося, що пішов мій брат. Він говорить, що був обережним, як ніколи, але дуже добре була поставлена міна. Андрій помітив розтяжку і, коли її обходив, підірвався. Потім хлопці сказали, що він передзвонив по рації і повідомив що сталося, але Андрій пам'ятав лише те, що його підкинуло вибуховою хвилею", - говорить Любов.

Андрій Іваненко родом із райцентру Маньківка Черкаської області. Добровольцем призвався у серпні минулого року, коли була третя хвиля мобілізації. Дружина бійця працює в Маньківському будинку дитячої та юнацької творчості. У подружжя є 16-річний син та дочка, 21 рік.

"Він пішов добровольцем, але все оформили як призов. Брат сказав: "Я щось вмію, мене чогось навчили, а що можуть оці молоді", - каже Люба.
Сестра бійця вдячна за ту допомогу, яка вже надходить, але Андрій все ще у важкому стані. Грошей на протези у родини немає.

"Величезна подяка жителям Маньківки, волонтерам та іншим жителям України, всі надзвичайно допомагали. У мене велика тривога, як він буде оформляти посвідчення воїна АТО. Адже це дуже складна процедура, її не витримують навіть хлопці, які неушкодженими повернулися із зони бойових дій", - каже Любов Золотухіна.

Реквізити для допомоги:
Ощадбанк 5167 4900 0461 9749 Іваненко Андрій Анатолійович;
Приватбанк 4149 4978 3533 8916 Іваненко Руслана Василівна.
Контакти: моб 063 072 72 55 Любов Золотухіна.

Зараз ви читаєте новину «Спецпризначенцю Андрію Іваненку вибухом міни відірвало ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути