середа, 06 серпня 2014 10:12

Олександр Петраківський отримав поранення в голову, коли віддав каску пораненому товаришеві
2

26-річний капітан Олександр Петраківський 17 днів перебуває в комі. Він родом із Хмельниччини служив у восьмому полку спецпризначення. У АТО брав участь від початку активних бойових дій. Командував групою. 21 липня він та ще 13 бійців його групи, переїжджаючи у місто Щастя, що поблизу Луганська, потрапили у засідку. Двоє бійців загинуло, двоє зникло. Ще восьмеро отримали поранення. У Сашка - важке осколкове поранення в голову. Його видужання чекає дружина, п'ятирічна донька Настя, батьки та сестри.

"Їхній групі повідомили, що на шляху до Щастя нікого не повинно бути. А там вони втрапили в засідку. Думаю, хтось свій здав. Там вистачає таких, що служать на два фронти і здають наших хлопців, як склотару. Їх обстріляли із гармат та мінометів. Олександру вдалося вивести свою групу із найменшими втратами, тому що їх мали знищити всіх", - розповідає полковник Петро Петраківський, батько Олександра.

Олександр, аби вивести групу із засідки, скерував її до лісосмуги.

"Коли група відступала до лісосмуги, мій син віддав пораненому бійцеві свою каску. А за кілька хвилин отримав поранення. Я щоб знав, купив би десять тих касок йому, може вдалося б уникнути нещастя. Але тішить те, що своєю каскою він врятував життя товариша",- продовжує Петраківський-старший.

Олександру зробили дві операції - першу лікарі Вінницького польового шпиталю, другу - у Харківському військовому санаторії. З того часу хлопець сімнадцяту добу не виходить із коми, підключений до апарату штучного дихання, лише злегка реагує на світло. Батьки розсилають медичні документи по закордонним клінікам. Тільки там лікарі зможуть повернути Олександра до повноцінного життя, аби він не залишився інвалідом. Але лікування за кордоном потребує чималих коштів, яких у родині немає. Ізраїльська клініка виставила рахунок - 150 тисяч євро. Батьки просять всіх небайдужих, аби допомогли врятувати сина-героя.

"У нас всі в родині військові, я війську віддав 41 рік життя, дружина підполковник, старша донька та син у званні капітана, молодша тільки в шостому класі, але теж мріє бути офіцером. І невістка військова. Я обіцяю, як тільки поставлю сина на ноги - разом з ним піду на передову, аби покарати тих, хто вбиває та калічить наших молодих хлопців", - пообіцяв полковник.

Реквізити, на які можна перераховувати кошти на лікування Олександра Петраківського:

ПриватБанк
номер картки: 4149 6053 0657 9475
на ім'я Петрашівської Тетяни (мама пораненого хлопця)
067-34-82-170 (Петраківський Петро, батько).

 

Зараз ви читаєте новину «Олександр Петраківський отримав поранення в голову, коли віддав каску пораненому товаришеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути