вівторок, 22 травня 2018 13:26

З'явилася нова смертельна інфекція, від якої немає ліків

З'явилася нова смертельна інфекція, від якої немає ліків
Вірус Ніпах вбиває 40-75% заражених людей Фото: inform.zp.ua

В індійському місті Кожикод 9 осіб загинули від вірусу "Ніпах", який викликає запалення мозку і респіраторні захворювання. ВООЗ застеріг, що ця інфекцію може викликати глобальну епідемію. Від неї не існує ліків і вакцин.

Про це пише Science Alert.

Після проведених аналізів з'ясували, що у 3 із 9 загиблих в організмі був цей вірус. З підозрою на інфекцію госпіталізували ще 25 осіб. За статистикою, від вірусу "Ніпах" помирає від 40 до 75% заражених.

Хвороба може протікати безсимптомно або із розвитком енцефаліту. Пацієнти скаржаться на м'язову слабкість, біль у горлі та підвищену температуру. Потім з'являються ознаки ураження центральної нервової системи, що закінчується комою.

Навіть якщо людина пережила первинну інфекцію, вірус може повторно активуватися через місяці або роки. У тих, хто одужав, можуть спостерігатися постійні неврологічні симптоми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букет хвороб з річки: чим можна заразитися від купання

Вперше його виявили 1999 року в Малайзії. Інфекцію переносили летючі лисиці. Від рукокрилих вірус може передаватися через слину до інших тварин і людей.

Також інфекція зустрічається в Австралії, Бангладеш, Індії, Китаї, Таїланді і Африці.

Наступною пандемією на землі може стати інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Доповідь про небезпечний вірус опублікували американські науковці зі Школи громадської охорони здоров'я в університеті Джона Гопкінса.

Глобальну епідемію спричинить РНК-вірус. Його генетичний матеріал представлений у вигляді менш стабільних, ніж ДНК, нуклеїнових кислот. Це призводить до швидкої мутації інфекційного агента. Крім того, він обходить імунну систему заражених. Це робить його потенційно смертельним.

Зараз ви читаєте новину «З'явилася нова смертельна інфекція, від якої немає ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути