понеділок, 14 травня 2018 10:29

Букет хвороб з річки: чим можна заразитися від купання

Букет хвороб з річки: чим можна заразитися від купання
Купання на пляжі провокує гостру кишкову інфекцію Фото: ua.depositphotos.com

Кліщовий бореліоз та лайм-бореліоз від кліщів, лептоспіроз та гостра кишкова інфекція - далеко не весь перелік хвороби, якими можна заразитися під час купання у водоймах. Про це розповів Олег Рубан, керівник столичного управління Дерджпродспоживслужби.

"З початком літнього сезону у кожному регіоні проводяться рейди-перевірки по всіх рекреаційних зонах та пляжах. Якщо такі заходи не проводяться, то люди ризикують захворіти на кліщовий бореліоз та лайм-бореліоз, які можуть виникати через укуси кліщів. Якщо не проводилась відповідна обробка території від кліщів, то є ризик фіксації таких хвороб", - сказав Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При хвилюванні отрута швидше потрапляє в кров

За його словами, під час відпочинку на природі українці ризикують захворіти на лептоспіроз, що пов'язано із непроведенням дератизаційних заходів у зонах відпочинку. Цю смертельно небезпечну хворобу розповсюджують щури та інші гризуни. Це захворювання також реєструється по всій території України.

Зараження гострою кишковою інфекцією відбувається при ковтанні води. Це грибкова інфекція, яка виникає через погіршення стану водойми.

"Водойми в Україні обов'язково контролюються лабораторними центрами МОЗ та іншими лабораторіями щотижня. За результатами аналізів, людей інформують про безпечність водойм", - уточнив Рубан.

Зараз ви читаєте новину «Букет хвороб з річки: чим можна заразитися від купання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути