Включення в раціон додаткових порцій рису сприяє боротьбі із зайвими кілограмами. До такого висновку дійшли дослідники.
Рівні ожиріння значно нижчі в країнах, які споживають велику кількість рису. Це в середньому 150 гр на день на людину, розповідає Радіо Максимум.
Країни з нижчим споживанням рису - в середньому 14 гр на день на людину, мають вищі рівні ожиріння. У дослідженні були проаналізовані дані більше мільйона людей з 136 країн. Дослідники підрахували, що навіть скромне збільшення середнього споживання рису до 50 гр на день на людину, може знизити поширеність ожиріння в світі на 1%. Із 650 млн людей старше 18 років до 643,5 млн людей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людям без жовчного міхура шкодить гостра їжа
Зв'язок між споживанням рису і зниженням рівня ожиріння зберігається навіть після врахування інших факторів, наприклад, загального споживання енергії, рівня освіти, куріння, ВВП на душу населення і витрат на охорону здоров'я.
Одні науковці стверджують, що суп – дієтичний продукт, особливо корисні бульйони. Інші ж узагалі вважають, що їх не варто включати у свій раціон.
Часто відсутність в раціоні перших страв пов'язують з гастритом. На жаль, сьогодні це захворювання є майже у кожного – незалежно від того, чи їсть він на обід рідкі страви. Що стосується супу, то їсти його зовсім не обов'язково. Ба більше: перші страви, за словами лікарів, посилюють кислотоутворення. А тому вони корисні лише людям з низькою кислотністю. Якщо ж у людини виразкова хвороба, захворювання 12-палої кишки або запалення шлунка з підвищеною кислотністю, то супи навпаки, протипоказані, передає Нова Доба.
Коментарі