Ексклюзиви
середа, 08 травня 2019 17:03

Знайшли продукт для подолання ожиріння

Знайшли продукт для подолання ожиріння
Рівні ожиріння значно нижчі в країнах, які споживають велику кількість рису Фото: vkuso.ru

Включення в раціон додаткових порцій рису сприяє боротьбі із зайвими кілограмами. До такого висновку дійшли дослідники.

Рівні ожиріння значно нижчі в країнах, які споживають велику кількість рису. Це в середньому 150 гр на день на людину, розповідає Радіо Максимум.

Країни з нижчим споживанням рису - в середньому 14 гр на день на людину, мають вищі рівні ожиріння. У дослідженні були проаналізовані дані більше мільйона людей з 136 країн. Дослідники підрахували, що навіть скромне збільшення середнього споживання рису до 50 гр на день на людину, може знизити поширеність ожиріння в світі на 1%. Із 650 млн людей старше 18 років до 643,5 млн людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людям без жовчного міхура шкодить гостра їжа

Зв'язок між споживанням рису і зниженням рівня ожиріння зберігається навіть після врахування інших факторів, наприклад, загального споживання енергії, рівня освіти, куріння, ВВП на душу населення і витрат на охорону здоров'я.

Одні науковці стверджують, що суп – дієтичний продукт, особливо корисні бульйони. Інші ж узагалі вважають, що їх не варто включати у свій раціон.

Часто відсутність в раціоні перших страв пов'язують з гастритом. На жаль, сьогодні це захворювання є майже у кожного – незалежно від того, чи їсть він на обід рідкі страви. Що стосується супу, то їсти його зовсім не обов'язково. Ба більше: перші страви, за словами лікарів, посилюють кислотоутворення. А тому вони корисні лише людям з низькою кислотністю. Якщо ж у людини виразкова хвороба, захворювання 12-палої кишки або запалення шлунка з підвищеною кислотністю, то супи навпаки, протипоказані, передає Нова Доба.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли продукт для подолання ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути