понеділок, 16 жовтня 2023 09:40

Змінює розміри за день кілька разів: показали унікальний орган

Змінює розміри за день кілька разів: показали унікальний орган
Біль у спині зникає після плавання. Фото: elamed.com

16 жовтня відзначають Всесвітній день хребта. Це дуже важливий орган, який витримує вагу до 400 кг. Він починає розвиватися, відколи дитина встає на ноги, і росте до 20 років.

У різних людей може бути неоднакова кількість хребців. Хребет може налічувати від 33 до 35 кісток, оскільки куприк у різних людей складається з 4, 5 або 6 хребців.

Протягом дня довжина хребта змінюється, відповідно зріст людини також коливається на 1-2 см. У вертикальному положенні на хребет діє сила тяжіння та вага власного тіла, що знижує людину. Після тренувань з гирею або штангою людина нижчає на 3 см. Уночі м'язи розслабляються, міжхребцеві диски розширюються, і до зросту додаються 2 см.

Наплічник може стати причиною купи проблем зі спиною: від м'язового спазму до сколіозу. Краще носити сумку в руці. Вага ноші не повинна перевищувати 3 кг. Не забувайте розподіляти її рівномірно на обидві руки.

Травматичні ушкодження різних відділів хребта частіше трапляються у чоловіків. А жінки більше схильні до остеопорозу кісток, що пов'язано з особливостями ендокринної системи.

Хвороби внутрішніх органів часто маскуються болями у спині. Неприємні відчуття у паху свідчать про захворювання нирок чи органів малого таза; за болями в ділянці грудного відділу хребта "ховається" виразка шлунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали тривожний вік для викривлення спини в дітей

Найкращий спосіб знизити навантаження на хребет – скинути зайву вагу. Саме зайві кілограми тиснуть на хребці і викликають болі в хребті.

Гімнастика для хребта та м'язів спини – плавання. М'язи працюють у воді в повну силу. Для отримання ефекту достатньо 2-3 годин водних процедур на тиждень.

Для отримання результату достатньо робити водну гімнастику лише 3 години на тиждень.

Візьміть собі за правило у кінці літа перевіряти спину дитини. Цим можна врятувати її від інвалідності. Щоб не довелося ламатися хребет та виправляти залізними зажимами.

Від нерівномірного розподілення навантаження на спину може розвинутися сколіоз - викривлення хребта. А це призводить до інших серйозних захворювань серця, шлунка, печінки, до здавлення легень. Лікар також має подивитися ступні на наявність плоскостопості.

Зараз ви читаєте новину «Змінює розміри за день кілька разів: показали унікальний орган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути