вівторок, 21 березня 2017 16:19

Зміна раціону захистить від весняної алергії на пилок

Зміна раціону захистить від весняної алергії на пилок
Алергію на пилок лікують дієтою. Фото: alllergiya

Відмова від таких продуктів, яка картопля та арахіс захистить алергіків від неприємних відчуттів, які виникають під час цвітіння весняних рослин. Розповідає лікар-алерголог Тереза Малачинська. Пише zdrowie.dziennik.pl.

"Щоб у період цвітіння не потерпати від алергічних реакцій на пилок трав, відмовся від картоплі, помідор, селери, гороху, ківі, арахісу та продуктів з борошном. Люди, які страждають від алергії на пилок берези можуть відчути неприємність після вживання моркви, яблук, груш, персиків, фундуку. В кого алергія на кліща, який містить пил в квартирі, стануть ще сильніше чхати та страждати від запалення шкіри, якщо поїдять морепродуктів - крабів, креветок, восьминогів чи омарів", - каже Тереза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік робить неймовірні скульптури з хліба для доньки, яка страждає на харчову алергію

Лікар зазначає, що біда алергіків полягає в тому, що реакцію може викликати навіть невелика кількість алергену. Також людина, яка має алергію на один з видів пилку, може згодом помітити, що починає негативно реагувати на пилок вільхи, ліщини, дуба, граба, бука, а також лісові горіхи, які використовуються в харчовій промисловості.

Надмірне поїдання мандаринів може викликати алергію та завдати чималої шкоди здоров'ю дітей. Солодкий цитрусовий має шкідливий вплив на систему травлення та містить високий вміст лимонної кислоти. А це може викликати запальні процеси в печінці, кишечнику та шлунку.

Зараз ви читаєте новину «Зміна раціону захистить від весняної алергії на пилок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути