Дієтологи постійно стверджують, що сніданок має бути легким, поживним, без великої кількості жиру та складних для засвоєння білків. Ще їжа повинна смакувати, щоб зарядити позитивною енергією на весь день. Але каші, які вважають найбільш корисними, швидко набридають.
Які продукти можуть повноцінно їх замінити, розповіли на порталі "Медицина 2.0".
Мюслі. По суті — вівсянка, але з купою смачних домішок. Крім стандартних горіхів та сухофруктів, до страви можна додати насіння, свіжі фрукти, мед. Мюслі не потребують термічної обробки, тому зберігають всі корисні властивості. Їх достатньо залити теплим молоком чи йогуртом.
Яйця. Але не у вигляді звичної яєшні. Щоб поснідати здоровими продуктами, яйця треба зварити некруто. Жовток має бути рідким. До нього можна додати шматок цільнозернового хліба та каву без цукру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна робити одразу після їжі
Кисломолочний сир. Головне — аби жирність не перевищувала 9%. Вживати його можна у чистому вигляді разом з кефіром чи йогуртом. Або готувати смачні страви — сирники, пудинг, запіканку, суфле.
Салат. Його варто їсти щодня. Крім стандартного овочевого можна зробити фруктовий, ягідний або салат з горіхами. Вживати краще тільки свіжу страву.
Смузі. Напій може бути з будь-яким смаком. Треба перемолоти у блендері улюблені овочі, зелень або фрукти. Додати молока, сироватки чи води. Ретельно розмішати до отримання однорідної маси.
Фахівці кажуть, якщо привчити себе вставати о сьомій ранку - це не тільки дозволить більше встигнути зробити протягом дня, але і збереже здоров'я на довгі роки. Щоб мати корисну звичку, варто раніше засипати, користуватися будильником, правильно вечеряти та пити воду.
Коментарі
1